Ötvös Tibor

A Ubisoft a legsikertelenebb kiadó?

A Gamequarry internetes oldal érdekes számítást tett közzé.

Fogták a 2000-2008 között megjelent összes PC, PS3, X360, PSP Wii és DS játék Metacritices értékelését és egy számrendszer alapján összesítették azokat. A linken látható táblázatból kiderül, hogy a 90-100 százalék közötti osztályzatot kapott program az "A" azaz kiváló minősítést kapta, ami két pontot jelentett a kiadónak. Ezen logika alapján osztották szét a pontokat a stúdiók között. A megkapott számok alapján kialakult egy sorrend, mely a legjobb játékokat készítő kiadókat/fejlesztőket teszi sorba - és természetesen ezzel párhuzamosan megkaptuk a legrosszabb programokat terjesztő kiadót is. Meglepetés mind a két listán akadt.


A legjobb a Rockstar lett, megelőzve a Microsoftot és a Valvet is. Meglepetésre viszont a legrosszabb programok kiadója címet a Ubisoft kapta. Az adatok alapján a francia óriáskiadó 237 címéből 75 elégtelen, 55 elégséges, 54 pedig közepes osztályzatot kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #14
    Csak az nem szubjektív. A $ mérhető. Az értékelés meg olyan amilyen...
  • narumon #13
    "nekem annyira nem maradtak meg ezek a játékok, mint például egy PoP vagy egy
    AC.."

    Hát a vélemnyék különböznek én az emlitett MS játékokat végigjátszottam a POP az csak érintőlegesen kötött le 1-2 órára, AC-t elég sokáig elvittem, de azt is meguntam. Összességében pl AC-re én nem adnék 90% feletti értékelést. Nálam az olyan 84-86%-os game.
  • narumon #12
    Én forditva gondolom. Az hogy milyen szarból mennyit vesznek ki nem szarja le? Néger dumálós cdből is eladnak kurvasokat de az még nem jelenti azt hogy az jó.
  • Ruley #11
    metacritic
  • Molnibalage #10
    Talán árbevétel szerit kellen osztályozni. Az, hogy mire értékelte XY a játékot ki nem szarja le?
  • Khyro #9
    Ez csak az én véleményem
    És nem is azt mondtam, hogy a Microsoft rossz játékokat adna ki, csupán nekem annyira nem maradtak meg ezek a játékok, mint például egy PoP vagy egy AC...

    Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a Gamequarry melyik 4 játékra adott A osztályzatot...
  • narumon #8
    Ez csak egy érdekesség, de az jól látszik benne hogy 237 kiadott játékból mindössze 4db kapott A osztályzatot, arra azért nem lehet olyan büszke.

    Microsoft nem újított? Nem is újitást kértek számon, de ha azt mondom, hogy HALO, FABLE, Gears of War akkor nem lehet az mondani hogy az MS szarokat adna ki.
  • Khyro #7
    Véleményem szerint ostobaság, hiszen rengetek jó játékkal szolgáltak az elmúlt évek során: Prince of Persia trilógia, Splinter Cell részek, Assassin's Creed, Heroes of Might and Magic V, hogy csak egy párat említsek...

    A Blizzard a WoW-al biztosította be magát, meg ugye a StarCraft és Diablo legújabb részével
    A Rockstar Games a GTA epizódokat tudja felhozni, mint emlékezetes játékokat
    A Microsoft nem újított valami nagyot játékok terén
    A Valve-nak a Half Life 2 volt a nagy dobása, utána a Team Fortress 2 és a Portal, de az Episode 1-2 szerintem felejthető volt...
    A Bethesda egyértelműen a The Elder Scrolls részekkel és a Fallout 3-al került fel a listára
    A Nintendo a Wii megjelenésével és az ázsiai felhasználók nagy számával büszkélkedhet
    A többiről pedig még nem is hallottam...

    A lényeg: szerintem az Ubisoft nem a legsikertelenebb, hiszen adott ki annyi és olyan minőségű játékot, mint a fent említett versenytársak.
  • tomcsa4 #6
    Egy kicsit tényleg furcsa ez a táblázat, de multiplatform. Ezért már érthetőbb a dolog.
  • Kingfisher #5
    Szerkesztést! -E. Én is leültem :)