Ötvös Tibor

Activision-Blizzard sikerek

A jelek szerint mind az Activision, mind pedig a Blizzard jól tette, hogy egy céggé váltak, hiszen a 2008-as év mindkettejük számára az eddigi legsikeresebb volt.

Pedig nem indult szépen a dolog. Az Activision könyörtelenül vágta ki a szemében nem túl jól sikerült programokat (50 Cent: Blood on the Sand, Brütal Legends, Ghostbusters) és a megmaradt címekre koncentrált. És a jelek szerint nagyon jól tette, hiszen az Activision-Blizzard 2008. egyértelmű győztese. A cég közel 3 milliárd dolláros bevételre tett szert csak az év utolsó negyedében, ami nem kis teljesítmény.



Persze olyan címekkel, mint a Call of Duty: World at War, a Guitar Hero World Tour vagy a World of WarCraft: Wrath of the Lich King, nem volt túl nehéz dolga. És a 2009-es év is valószínű erről a cégről szól majd, hiszen idén érkezik a Call of Duty: Modern Warfare 2, a Bizarre Creations 007-es autóversenye, a pletykák szerint a Diablo 3 és a StarCraft 2 is. Utóbbinak egyébként hamarosan elindul a bétatesztje. És természetesen a WoW sem marad kihasználatlanul, a továbbiakban is számos kiegészítés várható a Lich Kinghez.

Időközben Paul Sams, a Blizzard egyik fejese elárulta, hogy évente mindössze egyetlen A-kategóriás címet jelentetnek meg, ám azt már nem tette hozzá, hogy idén melyik érkezik a három lehetséges versenyző közül: a StarCraft 2, a Diablo 3 vagy az újabb WoW kiegészítő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Balumann #8
    Hát ha a Modern Warfare 2 hozza az elődje (vagyis a Modern Warfare) színvonalát, beleraknak COOPot, meg esetleg kicsit összetettebbé is tennék a játékot + pár dolgot változtatnának a multin (lassítás, célzás nehezítése, ugrás ilyen formában ki, és több taktikai lehetőség, és fejlődésrendszer nélkül), szerintem dupla, sőt tripla siker lenne (legalábbis PC-n).
  • torcipepe #7
    szvsz az 1/év sc2 esetén csak az első rész megjelenésére vonatkozik, az jön idén. jövőre D3, aztán új wow, közben pedig kiadogatják az sc2 maradék 2/3-át.
    1012-re pedig átveszik és megcsinálják a Duke Nukem legújabb részét, amit már csakazértsem Forewer címmel hoznak majd ki
  • szily3 #6
    Szeressük Blizzárdot! Új WoW expanzió esélytelen, a Starcraft II a leg valószínűbb. Amúgy a 3 SC2 epizód egy címnek számít, szóval erre az új "törvény" nem hiszem, hogy vonatkozna (lenne is nagy felhábordás...).
    Az Activision biztos jól járt, én őt nem birom annyira, mint a Blizzikét.
  • ffxi #5
    Végre nem az EA!
  • Narxis #4
    Ja mert a Blizzardot meghatják a tüntetések. :D:D:D
  • dupladurr #3
    Diablo 3 esélytelen idén, viszont a Starcraftnak ahogy írták is elvileg hamarosan indul a bétája, szóval annak muszáj lesz idén jönnie ha nem akarnak tüntetéseket a rajongók részéről.
  • Saccard #2
    Beosztják a pénzt;) :D
  • 5i #1
    Évente egy?

    A StarCraft 2 nem három részben jelenik meg? Évente egy-egy epizód?
    Sztem idén a Diablo 3 jön és utána a StarCraft 2/1.