Ötvös Tibor

Will Wright kilépett

Peter Molyneux távozása a sikere teljében lévő Bullfrog kötelékéből épp az Electronic Arts színre lépésével volt magyarázható és akkor ez a lépés hatalmas felzúdulást keltett játékos berkekben.

Will Wright döntése még annál is nagyobb hullámokat vet majd - főleg az EA vezetőinek körében. A SimCity, The Sims és Spore kiötlője és megalkotója ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a Maxis és ezzel együtt az Electronic Arts kötelékéből, és ezentúl saját cégében dolgozik tovább, melyet Stupid Fun Club névre keresztelt. Erről igazából nem teljesen világos, hogy mivel is foglalkozik. A cég eddig többnyire robotokat készített és ezekről forgatott videókat, mostantól kezdve azonban kicsit jobban "rágyúrnak" a filmes bizniszre.



Azonban az EA is tulajdonrészt szerzett a cégben, így Wright bármilyen döntését megvétózhatja. Remélhetőleg azért nem örökre fordított hátat a játékoknak. A Wright által alapított Maxis természetesen továbbra is az Electronic Artsnak dolgozik, azonban ezentúl a fejlesztőzseni közreműködése nélkül. A híres fejlesztő már egy éve tervezte ezt a lépését és az Electronic Artsszal folyamatosan tárgyalta ennek a részleteit. "Ez egy hosszútávra szóló döntés volt és nem akartam elsietni" - nyilatkozta Wright

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)