Ötvös Tibor

A Square-Enix tulajdonában az Eidos

Ma hivatalosan is bejelentette a mostanáig az Eidos többségi tulajdonosaként is ismert Warner, hogy felfüggesztették a kiadó részvényeinek árusítását és május 6-tól a Square-Enix lesz az új tulajdonos.

A leginkább RPG-iről híres kiadópáros már régóta tervezgeti, hogy az ázsiai piac után nyugat felé is terjeszkedik, így nem meglepő, hogy lecsapott a komoly anyagi gondokkal küszködő stúdióra. Ráadásul jó üzletet is csináltak, hiszen - bár a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra - az Eidos-szal együtt többek között az IO Software (Hitman, Kane & Lynch) és a Crystal Dinamics (Tomb Raider, Soul Reaver) is az ázsiai cég tulajdona lett.

Azt még pontosan nem tudni, hogy lesz-e valamilyen névváltoztatás (mondjuk Square-Enix West), de az biztos, hogy az új tulajdonosok hamarosan komoly vérfürdőt rendeznek a jelenleg készülő játékok terén (lásd Activision-Blizzard egyesülés). És az eladásokat tekintve egyáltalán nem biztos, hogy Lara Croft megúszhatja a dolgot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #5
    kössz a dícséretet de az emésztőből jobbára csak kifelé vezet az út.. ha még rosszabb lesz akkor vége a cégnek :P
  • galocza #4
    dícsérem optimizmusod...
  • Szefmester #3
    hogy hat a DE3ra? úgy hogy nem egy olyan gyalázat lesz mint a 2. rész volt... több rpg, komolyabb történet, összetettebb játékmenet
  • Lobsterman #2
    Ha a Hitman 5-ből jrpg-t csinálnak... :D
  • galocza #1
    tisztelem a s-e munkásságát, de tartom a 3 lépés távolságot, nekem nem kenyerem.
    viszont görcsbe rándult a gyomrom: hogy hat ez ki a deus ex3-ra?