Gyurkity Péter

Szerverparkot vesz a WoW új kínai üzemeltetője

Az eddigi partner szerződésének lejártával új céggel állapodott meg a Blizzard a kínai régióban - a szerencsés kiválasztott most szerverek ezreit vásárolná meg a felkészülés jegyében.

A Blizzard közleményben jelezte, hogy a rendkívül népszerű MMORPG-t eddig Kínában üzemeltető The9 lincence érvényét veszíti a határidő lejártával. Utóbbi szerverek ezreit működteti a zavartalan szolgáltatás biztosítása érdekében, ám az új partner erre nem tart igényt, ehelyett vadonatúj felszerelés beszerzésében gondolkodnak.



A szerződés lejárta nagy csapást jelent a The9 számára, amely külső becslések szerint összesen 5-10 ezer szerverkonfiguráció birtokosa - ezek nagy része a World of Warcraft helyi játékosait szolgálja ki, két blade szerverük pedig tavaly a Kínában szolgálatot teljesítő 100 leggyorsabb számítógép listájára is felkerült. Azt nyilván nem kell ecsetelni, hogy a játék Kínában is igen népszerű, elsősorban a fiatalabb korosztályok körében, a helyzetet egyes beszámolókban azzal jellemzik, hogy az internetkávézók tömve vannak láncdohányos fiatalokkal, akik éjjel-nappal a képernyők előtt ülve élik virtuális életüket. Az sem mellékes, hogy a The9 számára a teljes bevétel 80-90 százalékát adta a játék az utóbbi 2-3 évben.

Bár logikusnak tűnne egy ilyen tranzakció, az új partner szerepét betöltő NetEase (amely egyébként a Warcraft III és a StarCraft II, valamint a Battle.net platform vonatkozásában már tavaly hasonló megállapodást kötött a kiadóval) nem tart igényt a meglévő szerverparkra. Ők inkább vadonatúj konfigurációkat szereznének be, mégpedig az első körben mintegy 1000 készüléket, legalábbis az IDC elemzőinek becslése szerint.

A The9 pedig kénytelen lesz más játékoknál hasznosítani a meglévő példányokat, mivel eladni nem nagyon tudja azokat - a blade szerverek kínai piacra viszonylag kicsi, évente mintegy 40 ezer darabot adnak el az országban, főként online játékokat üzemeltető vállalatoknak, olajcégeknek, illetve kutatási intézeteknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Butterbean47 #13
    hogy nem divat?? egyszer kipróbáltam máris a barátaim fele ezt kezdte el tolni
  • sylvanor #12
    Ejj sok kínai überkocka xD

    irkab 1rka.
    mind3 függőséget okozhat, de egyik sem divat szerintem.
    és 3 közül a wow a legenyhébb függőség...báááár xD vannak extrahyperűűberkockák, aki a nap 48 órájában kockulnak XD
  • Vortodox #11
    az gáz:D az EKG-d laposabb mint a WoW szerintem:D
  • Renátó1985 #10
    hülye :)
  • Laacaa #9
    Csak nehogy a te... inkább nem is folytatom, jobb bele sem gondolni!
  • irkab1rka #8
    aha, már látom az összefüggést
    cigi -> divat
    drog -> divat
    wow -> divat

    Mondjuk elég fura társaságban vagy, ha a fele mind wow-os... Emberek közé nem jársz?? :)

    Tegnap 35 lett a rugóm, yey, lehet maxra tolni a first aidet!!!! :))
  • Shaenis #7
    kínai warez szervernek jók lesznek majd xD
  • Frosty01 #6
    a wow divat??? ejha!
  • radical@work #5
    Gatyád lapos max.
  • Botond #4
    Madarat tolláról, embert barátjáról...