Gyurkity Péter

Xbox konzol miatt égett le egy ház

A Microsoft már korábban elismerte a tápegységgel kapcsolatos gondokat, ezúttal azonban egy komoly tűzeset miatt hibáztatják az Xbox 360 konzol gyanús komponensét.

Az eset az arkansasi Little Rock városában történt, ahol is a tűzoltókat riasztották egy tűzeset miatt. A ház, amelyben akkor senki nem tartózkodott, kigyulladt, majd teljesen leégett, több mint 100 ezer dollárnyi (16 millió forintnyi) kárt okozva. A tűzoltók a konzol tápegységét okolják a tűzért, amely rossz időben volt rossz helyen.

A tűz eloltását követően ugyanis kiderült, hogy valószínűleg a tápegység gyulladt ki először, majd a tűz ezt követően terjedt át a falakra. A szakértő elmondása szerint a konzol komponense közvetlenül a fal mellett helyezkedett el, egyik oldalára fektetve, ez pedig nagyban akadályozta a hő elvezetését. Az eset idején a lakás üres volt, így személyi sérülés sem történt, mindenesetre a tűz az okozott kár miatt nagyon is komoly következményekkel járt. A beszámolókban nem mulasztották el megjegyezni, hogy nem ez volt az első ilyen eset.


Emlékezhetünk arra, hogy közvetlenül a 2005. novemberi megjelenés után napvilágot láttak az első hírek a hibás egységekről, igaz akkor még megjelenítési hibákról és általában véve túlmelegedésről volt szó. Egy hónapra rá megindult az első bírósági per, amelyet 2006-ban több másik is követett - dacára az ígéreteknek, az esetek folytatódtak, ami nem is meglepő, hiszen óriási mennyiségről volt szó. Tavaly júliusban már egymilliárd dollár felett járt a teljes javítási költség, amelyre a garanciás igények teljesítése miatt volt szükség. Hasonló tűzesetre is sor került az Egyesült Államokban, néhány felhasználó pedig kisebb-nagyobb sérüléseket szedett össze.

A szoftvercég tovább folytatja a hibás egységek cseréjét, addig is pedig a csatlakozók kihúzását ajánlják az otthonukból távozó felhasználóknak, hogy minimalizálják a veszélyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #86
    Azért a tulajoknak figyelméba ajánlottam volna, hogy ha elmegyünk otthonról, akkor tök mindegy, hogy XBox, vagy TV, nem árt kikapcsolni az elektronikai berendezéseket.

    Az egy másik dolog, hogy egy tápegységnek, akkor sem szabad annyira túlmelegednie, hogy akár szőnyeget, akár valamilyen műanyag szálas textiliát lángra lobbantson.

    Úgyhogy itt úgy érzem, a Microfos és a tulaj is hibás volt. Két hülyét meg ha összeeresztenek, abból sosem sül ki semmi jó, ez esetben mondjuk pont kisült, egy lakás.

  • Sanyix #85
    "Mi az hogy milyen szar duma már..csak olyanok szokták ezt mondani akik még nem láttak GT5P-t HD-n:P."

    Hát akkor csapd ki rá lefekvés előtt, de azt azért értsd meg, hogy van akinek nem csak a grafika számít :P

    Nameg aki szerint a dvd szánalmas, és a nagy br a jó, miért van az, hogy játékoknál dvd-nél nagyobb kapacitást !értelmesen! nem tudják kihasználni? Mert nem kell. De jó beetetni a nagytudásúakat, hogy cseréljenek le mindent mert kell, és jól megszedjék magukat belőle.

    btw most néztem egy ingame (tehát nem szépített hivatalos videot), azt leszámítva, hogy nfs szintű fizika van benne(gt2-ben még jobb volt sokkal), a grafikája se valami nagy durranás(2008-ban ez már nem elég). Pedig a manipulált videokból többre számítottam, mert szoktak ott szépíteni, de nem olyan sokat, nagyjából látni lehet milyen lesz valójában viszont itt nagyon sokat szépítettek. Szóval nemtudom mit esznek rajta.
  • Hoz_Hun #84
    Vigyázz mert a sok PS3 fanboy nekedesik. Xbox fikázós témához nem illik PS3 fikázást írni (még ha igaz akkor se... pláne akkor) :))
  • narumon #83
    Érdekes arról nincs szenzációs hír hogy a szupermegbízható ps3-on meg kurvasokan elinditani sem tudják a GTA4-et. (és ez már nem az első ilyen játék amivel komoly gondok vannak)
  • dez #82
    "Én sem értem ezt a dolgot."
    vs.
    "Valahol azt halottam hogy ezekből már nemigen van működő tipus"

    Ez a kettő kicsit üti egymást, nem gondolod...?

    "DE van !Itt nálam."

    Akkor ugyebár ez a ritka kivétel...
  • Xtranz #81
    Én sem értem ezt a dolgot.Első szériás Core kivitelű Xboxom van,legrégebbi széria és hibátlanul megy,sem fagyás sem melegedés nincs.Valahol azt halottam hogy ezekből már nemigen van működő tipus :) DE van !Itt nálam.
  • IGAZIWILLIAMS #80
    Csak a sok hülye psbuzi dőlt be annak,hogy majd a gyátékok miatt köll a blúréj...Mifelénk tudják,hogy valahogy be kellett vezetni formátumot,és erre a ps3 volt a legegyszerűbb lehetőség.Persze nincs is ezzel baj addig,amig a sok kis szőrtelen pöcsű nem kezdi verni rá a nyálát.
  • Hoz_Hun #79
    Az én környezetembe egy boxról tudok, ami valamilyen fagyásos hibát produkált. Mondjuk a kiscsávó éjjel nappal tolta. Épp még 1 éven bellül volt a gép. Futár elvitte a szerviz pöcsölt vele (ők se tudták mi a baja) aztán kicserélték neki egy újgenerációsra. Meg adtak mellé egy ingyen játékot, mert egy hétig tartott a szervizelés. Azóta megint éjjel nappal tolja.
  • cateran #78
    "Mostmég talán elférnek egy dvd-n aztán mi lesz 1év múlva.."
    Miért, most mi tartja vissza a programozókat,hogy túllépjenek a dvd-n? Igény nincs rá vagy nem kell vagy nem tudnak/akarnak? Ha nem kell túllépni a dvd-n, akkor az egész arcoskodás a beépített BD-vel csak parasztvakítás volt (már a játékokat illetően,filmek az más tészta)
    Mellesleg pusztuljak meg, ha védeni akarnám az Xboxot,de az én ismeretségi körömben is van vagy 5 db, minden gubi nélkül (pedig errefelé nem a csóróság miatt nem vesznek ps3-at a népek..)
  • narumon #77
    NA ezt megbeszéltük ne vegyél xboxot és kész, de valótlanságokat nem kell állítani. Nekem 2005-ös gyártású xboxom is van, soha nem küldtem sehova, nem romlott el semmi baja, és a környezetemben van legalább 10 box ami ugyanígy működik. Nem kell szórakozni nem kell küldözgetni. Én sem veszek nagyrakás pénzért ps3at amit ugyanarra használnék mint a feleannyiba kerülő boxot de azért nem kezdem el osztani az észt, hogy a ps3 mekkora szare.