Specker Balázs

Hibás Xbox 360-asok a piacon

A Microsoft elismerte, hogy már több panasz is érkezett a héten startolt Xbox 360 megbízhatóságával kapcsolatban.

"Több egymástól eltérő esetben is jelentették, hogy a konzolok nem az elvárások szerint működnek" - idéz a CNN Molly O'Donnell Reutersnek adott telefoninterjújából. Több rajongói oldal, - köztük a engadet.com, xbox-scene.com - valamint a Microsoft saját xboxos webes fórumának több hozzászólója jelezte tegnap, hogy gépük összeomlott, miközben "hagyományos módon" vagy az Xbox Live online szolgáltatáson keresztül játszottak. Az esetek többségében egyszerűen csak elsötétült a képernyő, vagy különböző hibaüzenetek jelentek meg.


A jelentések többsége a Project Gotham Racing 3-mal volt kapcsolatba hozható. A spong.com által közzétett videon jól látható, ahogy egyszer csak lefagy a játék. Máskor pedig E79, E67, E74, E35 jelű hibakódok jelentek meg a képernyőn, amelyek vélhetően memória problémákra utalnak - értesült a spong.com.

"Az Xbox 360 mindössze 15 perce elérhető, és máris érkeznek az összeomlásáról szóló hírek" - áll az engadet oldalán. Az Xbox az első az újgenerációs konzolok sorában. "Ekkora mennyiségnél bármi bekövetkezhet" - kommentálta az esetet a szóvivő. O’Donnel minden érintettnek azt ajánlja, hogy forduljanak a forgalmazókhoz, és arra is ígéretet tett, hogy amennyiben ez nem segít, a Microsoft emberei kicserélik vagy megjavítják a hibás darabokat.


Igaza van O’Donellnek, vagy tényleg egyedi esetről van szó? Nos, semmiképp sem beszélhetünk egyedülálló jelenségről. Megjelenésekor a Dreamcast is szenvedett hasonló gyermekbetegségektől, a korai PS-ek is megbízhatatlanok voltak, éa Sega Saturn első példányai is sokszor összeomlottak. A Playstation 2 is megélt már nagyobb számú termékvisszahívást lemezolvasási hibák és tápgondok miatt, ráadásul a legutóbbi a konzol megjelenése után több mint négy évvel, szeptemberben történt: 3,5 millió játékkonzol volt érintett a túlmelegedési problémában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #98
    Pl. az alkatrészek tűrésének (tól-ig határok a névleges értékekhez képest) be nem számítása, vagy még-éppen-jó megoldások. Szal, mindegyik táp eléggé melegszik, csak néhánynál már túlmegy a dolog egy bizonyos határon. Meg itt már az is számít, szőnyegre teszik, vagy padlóra. :p De amúgy tesztelni sem lehet már előre többszázezer darabot.
  • Fejes021 #97
    ja csak most nézem a második képen sony tv-n megy a xbox. Összeesküvés elmélet: biztos azé hülyült meg me láttya hogy sony tv, és nem működik együtt vele.
  • Fejes021 #96
    Mongyuk azt én nem teljesen értem hogy a mai fejlett elektronikus világban előfordulhat egy elektromos készülékkel az hogy hibás. Mit lehet azon elb@szni? Évekig fejlesztik és tesztelik, aztán kikerül a boltokba és melegszik a táp.
    Megy a szerelő soron a lap, robot megforrasztja a kínai max össze csavarozza a házat. Minden egyes darabnak ugyan olyannak kéne lennie.
  • exxile #95
    A GC az isten gyerekek! A torestesztek is ezt bizonyitjak! :))
    Egyebkent nekem ps2-m van 1,5 eve, atlagban minden nap nyomatom nehany orat, es egyaltalan semmi gond nem volt vele eddig. Nem kell dobalni vazze, aztan nem krepal be! :)
  • Dzson #94
    http://ps3.ign.com/articles/668/668446p1.html

    Annak, aki tud angolul: 10 érv, miért érdemes várni a PS3-ra. :)))
  • Riddick #93
    Hát igen várni kell még vele,egykét napig még talán bánkódtam is hogy egykét hiresség már megvette,de igy utolag hogy fagynak az első példányok nem sajnálom már annyira!:D Majd kiforr azt modchipet bele!:D
  • Dzson #92
    Egy éven belül még bőven garanciális. Persze ha nem rakat bele az ember mod chipet. :) Beviszed szervizbe, kicserélik, belövik a munkapontot pontosan (mert ez a hibaforrás VOLT a leggyakoribb, kínai segédbetanítottmunkás b*szott belőni korrektül). De a mostani xfossal mit lehet tenni? Visszaviszed, és a cserepéldányt mérik hőmérővel, hogy azt se hozd vissza holnap, mert rossz a hűtése - vagy adnak egy dobozt hogy rátedd a tápot? :)))
  • Caro #91
    PC-nél lenne ez, asszem elég nagy botrány lenne!
    Az viszont egy nagyon rossz trend, hogy teljesítményt fogyasztásért!
    Villanyszámla rulz.
  • Tom Alien #90
    "Amúgy nem értem, hogy jön a 6 éves PS2 a nextgen 360 hibáihoz? Azért mert a PS2 szar, még nem kell a 360-nak is annak lennie, bár tudom, hogy az X fanboyok nagyon könnyen vigasztalódnak ezzel, csakhát azokat a 360 tulajokat, akiknek most krepált be a gépük, a legkevésbé sem érdekli ez."

    Úgy jön, hogy a kárörvendő sony fanboyok inkább maradjank csöndbe. Ha nem jönnek ide habzó szájjal akkor a PS2 is kimarad a vitából.
    Vagy ezzel az erővel azt kellene mondaniuk, hogy "ne izguljatok fiúk, a PS2 is hulladék módon van kivitelezve, mégis milyen fasza masina."
    Csak ilyet sajnos nem lehet elvárni. Az emberek nagyrésze alkalmatlan erre.
  • pemga #89
    Vincuska linkje brutális :). Non-official bugfix: egy madzaggal fel kell lógatni a tápot :). Túl nagy felületen érintkezett a szőnyeggel => elégtelen hűtés... (Többek visszajelezték, hogy ez megoldja a problémákat :)).