Berta Sándor

Re-Mission - játék rákos gyerekeknek

A súlyosan rákbeteg gyermekek nehezen viselik sorsukat, így bizonyára örömmel fogadják majd azt a játékot, amely legalább pillanatokra enyhíthet szenvedéseiken.

A CeBIT-en különösen sok látogatót vonzott egy érdekes, Re-Mission nevű program, amelyben a felhasználók az Eoxxi nevű nanobottal utazhatnak a rákos betegek testén keresztül - összesen 20 szinten, a feladatuk a beteg sejtek elpusztítása.

"Ezáltal bárki szakértő lehet és segíthet megérteni, mit is érezhetnek az érintett betegek, gyerekek és idősek egyaránt. A legtöbben azt érzik, hogy ők maguk is tehetnek valamit a gyógyulásukért. A lényeg, hogy a program kikapcsolódást nyújtson és máris egészségesebb leszel" - közölte Ellen LaPointe, a Hopelab Alapítvány munkatársa. A tapasztalatok alapján utóbbi állításnak van igazságtartalma, ugyanis kimutatták, hogy a szoftvert legalább egyszer kipróbálók jobban tisztában vannak a rákkal, mint előtte, a rákos gyermekek pedig, akik addig ódzkodtak a különböző kezelésektől, készek terápiákon részt venni.



A Hopelab 2006 óta a Re-Missionből összesen 112 000 darabot osztott szét ingyen. 200 kópiát kapott a Német Gyermekrák Alapítvány. A szervezet már a játék új kiadásán dolgozik, amely elsősorban a fiatalkori elhízással és a depresszióval foglalkozik majd.

Egy német szakember, Bruno Kollhorst szerint a Re-Mission a legjobb példa, hogy nem csak erőszakos játékok léteznek és hogy a számítógépes játékok foglalkozhatnak akár egészségügyi kérdésekkel is. Ráadásul ha ezek egyre népszerűbbek, akkor vétek lenne nem használni őket például felvilágosítási célokra. Hiszen ezáltal tudatosabban lehet nevelni és felkészíteni a fiatalokat a rájuk váró betegségekre, valamint könnyebben feldolgozhatják a sokkot is, amely a rák vagy más betegség diagnosztizálásakor éri őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #15
    Te sohasem vagy képben?
    A rácsodálkozás azért volt, mert SOHA nem hallottam róla, sőt még ilyen módszerről sem.
  • rosszver #14
    Nagyot dobhat a moraljukon a Game Over.
  • NEXUS6 #13
    Hát ja!
    Szal szerintem se jó még azzal stresszelni a srácokat, hogy te most beteg vagy, ezért neked más játékkal kell játszanod.

    A rák azért ilyen szinten nem "választható" betegség, mint az egészségtelen táplálkozás vagy valami, szal ez a játék nem feltétlenül tanít meg arra, hogy meggyógyuljon a csemete.
  • Randal #12
    Nem éppenséggel.
    Ha belegondolsz semmit se tudsz a rákról,c sak azt hogy halálos. Azt nem tudod hogyan működik, hogy épül fel, milyen kezelések vannak.
    Egy beteg ember már nagyjából tudja, de őelőtte is sötétség van a legtöbbször.
    Gyerekeknek ez azért jó, mert megismeri a betegsége mechanizmusát, ha már van neki, szegénynek, így tudja, hogy mi történik a szervezetében és kicsit másképp áll hozzá a dologhoz. Bár ezt ők jobban tudják.
    Ugyanis a legrosszabb dolog ami egy emberrel történhet egy ilyesmi, gyógyítható betegségnél az a rettegés a haláltól és az elkeseredés. Ez többet ront a helyzeten mint amilyen valójában.
  • Waterhorse #11
    Nagyon szép és jó, hogy próbálnak enyhíteni a betegek szenvedésein. Szerintem viszont, inkább a betegségüktől független szórakozást kéne nyújtani nekik, nem olyat ami azt eszükbe juttatja. Valamit ami jó kedvre deríti az embert. Szerintem egy vicces játék (pl. Neighbours from hell, most ez csak egy cím, lehetne bármi más is, éppen ez ugrott be) sokkal jobban segít.
    Erről azonban az jut eszembe, jó egy egy éhezőnek Restaurant empire-t adni játéknak, vagy mozgássérültnek edzőcipőt, jó dolog-e és tényleg reménnyel tölti-e el.
  • Csaba42 #10
    Mármint úgy értem, hogy Tinman viselkedése undorító, nem az együttérzés!
  • Csaba42 #9
    Együttérzés rulz? Undorító.
  • Stryker #8
    Mit ír ki akkor amikor meghal a föhős?"Ezt elb@.....,miatad most megahlt valaki!"
  • n3whous3 #7
    Cell Shadingről hallottál már? (erről az egy képről az esik le nekem)
  • Frayer #6
    én jézuskásat akarok játszani