Németh Szabolcs

Crime Life - EZ a valóvilág

Napjainkban nagyon divatos GTA-klónokat gyártani. Most a Konami próbálkozott meg azzal, hogy a rockstaros fiúk nyomdokaiba lépjen.

Már az iskolában megpróbálják belénk verni azt az alapigazság(talanság)ot, hogy születésénél minden ember egyenlő. Egy végtelenül optimista álomképben ez a feltevés még igaz is lehet, de a sors már sokszor bebizonyította, hogy az életben vannak vesztesek és győztesek. Azok az emberek, akik nap mint nap rablásra, csalásra vannak kényszerítve méltán nevezhetők veszteseknek. Mi csak azt látjuk a történésekből, hogy rosszat tesznek, ezért nem kívánatos személyek, de hogy hogyan süllyedtek ilyen mélyre a társadalmi ranglétrán az senkit nem érdekel. Egy biztos, a tömegével a gettóban élő feketék élete kiváló alapanyag egy igazán akciódús, underground jellegű történet megkomponálásához.

A sztori a megszokott kategóriába sorolható. Van egy srác (Tre), aki a társadalom szégyene. Egy kapaszkodó van csupán az életében, főhősünk egy banda tagja. Ám ott sem értékelik nagyra kiváló képességeit, elismerése nuku, ha örökre eltűnne, senkit nem érdekelne. Főhősünk (minő meglepő) természetesen több szeretne lenni sima tölteléknél, itt lépünk be mi a képbe. A mi feladatunk lesz, hogy Trét sok-sok izgalmas küldetés mentén megismertessük a világgal. Egy olyan világgal, ahol egy rossz mozdulat és halott vagy, viszont ha egyszer vagy jókor jó helyen, hősként ünnepelnek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A program nem egyenes koppintása a GTA-sorozatnak, a Crime Life története jóval kisebb városban zajlik, mint a San Andreas. Most sokan felhorkanhatnak, hogy "úristen ne mááááár". Megnyugtatom őket, hogy mindennek oka van és lehet hogy a végén még örülni is fognak, hogy nem több 100 négyzetkilométert kell bebarangolniuk. A játékban NEM kapnak főszerepet az autók, szinte mindenhová lábbusszal kell eljutnunk. Ezzel a húzással a fejlesztők egy kicsit realisztikusabbá tették a történetet, mert jó dolog autót lopni, de szerintem egy ember nincs a földön, aki annyi autót lopott el, mint egy-egy GTA-játékos :)

Az egyeduralmat csak nagyon sok vér és erőszak árán lehet megkaparintani. A legegyszerűbb ugye, ha pár lövedékkel tisztázzuk a félreértéseket. A Konami itt tényleg a rockstarosok fölé nőtt: míg CJ szinte mindenhol automatával tett rendet, a Crime Life-ban nagyon sokszor puszta kézzel kell likvidálnunk a másik banda tagját. Természetesen, hogy a sokszor 10-20 fős össznépi bunyókat élvezni is lehessen, a fejlesztők különösen figyeltek a harcrendszer kialakítására.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A végére maradt a jó hír. A program már hazánkban is elérhető szinte bárhol. A PC-, Xbox- és a PS2- tulajok a program segítségével - ha csak pár óra erejéig is -, de átérezhetik, hogy milyen is vesztesnek lenni.

Hivatalos oldal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #13
    Ez rasszistának hangzik, de sajna van benne igazság...
  • Yurij #12
    Minél sötétebb az ember böreszine annál nagyobb benne a bünözöi hajlam.Ennek az ellenkezöjét még senki nem tudta tényekel be bizonyitani.
    Sajnos ezek a népcsoportok teljesen életképtelenek nem tudják magukat feltalálni ami szánalmas szerintem.Csak meg kell nézni Dél-Afrikát mig fehér ember irányitota rend volt mihelyt a zulu kezébe juttot tömegnyomor,ja most meg sirnak hogy éheznek.A minap látam egy dokumentum filmet ami siralmas volt nem tudták elmagyarázni a fekáknak hogy miért kell dolgozni.Nem érteték hogy miért kellene nekik dolgozni ebbe a nagy melegbe mikor majd kapnak kaját ha jon valami kamion.
    Egy amerikai segélyszolgálat probálta öket megtanitani vetni és ha sikerül aratni de a kezdeti 200emberböl a végére 10 ember maradt aki ugy döntöt nekik ez nagyon körülményes.
    Na szoval ez a valo vilag ezért nem kell segiteni senkin""Segits magadon isten is megsegit)
  • sólyom17 #11
    ez inkább menhunt+the punisher klón de csak a kivégzések miatt k**va jó játék
  • csari89 #10
    Na végre a Konami vmi újat dobott ki !! LOL
  • kow83 #9
    "A végére maradt a jó hír. A program már hazánkban is elérhető szinte bárhol. A PC, Xbox és a PS2 tulajok a program segítségével - ha csak pár óra erejéig is -, de átérezhetik, hogy milyen is vesztesnek lenni..."

    Ezt a játék nélkül is tudom :D
  • yajirobe #8
    Szerintem nem lesz rossz a játék, persze a GTA-t meg se közelítheti
  • immovable #7
    annál a verekedős képeknél csak 1-2 féle ember van a többi mind ugyanaz klónozva...
    de xar...
  • BiroAndras #6
    Lehet, én vagyok eltévedve, de szerintem a GTA-ban nem a bűnözés a lényeg, hanem az autók (meg motorok, helikopterek és repülők).
  • schrank #5
    a gyerek játszon teletabbis aranyossal meg pokémonos huncutossal ne "niggeres" mesztices gengszter játékkal észre vettétek hogy a képeken 1-2 fehér ember van abból is az egyik már szétlőtt fejjel hasal a metlakin a másikat meg most készülnek kivégezni a saját boltjában ezt a játékot vagy egy elmebeteg színesbőrű csináltatta vagy egy rasszista fehér csak nem ugyanazon okból
  • Athlon64 #4
    Hááát, nem tetszik!
    GTA klón?

    Amúgy tényleg lehetne a GTA-ba el realisztikus fokozat.
    Mert van, hogy a zsarú hátamögöt elütök egy emberkét és rá sem hederít.
    Amúgy GTA SA a kedvencem