Demkó Zsolt

Just Cause - mindent bele!

A svéd Avalanche Studios kivitte az E3-ra Just Cause című akciójátékát, ami mindenképpen megkülönböztetett figyelmet érdemel.

Az Eidos Interactive tavaly októberben csapott le az Avalanche Studios fejlesztésére, sikerült is megállapodniuk. Az év vége felé kiszivárgott a megjelenési dátum is, márciusra volt datálva a kiadás. Persze ezt az időpontot nem tudták tartani, pedig biztosan felfigyelt volna rá a játékos társadalom.

Láttatok már olyan játékot, amiben megtalálható a Far Cry csodálatos grafikája és dzsungele, a Grand Theft Auto szabadsága és egy csipetnyi Battlefield? Nem? Még én sem - egészen idáig. A svédek fejlesztése úgy tűnik maradéktalanul be fogja tölteni ezt a szerepet . Megérzésemet a hivatalos honlapra alapozom, és már megtekinthető a játék első videója is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék főszereplője - az általunk irányítható karakter - Rico Rodriguez, CIA titkosügynök lesz, feladatunk pedig a San Esperito nevű dél-amerikai állam diktatórikus vezetésének megbuktatása. A játékban az egész államot megkapjuk, keresztül-kasul utazgathatunk a határokon belül. Az ígéretek szerint több mint 300 km2-t fedezhetünk majd fel. Viszonyításként említem, hogy a napokban megjelenő Boiling Pointban 625 km2 áll majd rendelkezésre.

Persze akár átláthatatlanul nagy is lehetne ez a terület, de nem ebben a játékban. A tájékozódást a jobb felső sarokban lévő kis radaron és iránytűn kívül városok, faluk, hegyek, tavak és tengerpartok segítik. Járművek hada várja majd hogy igénybe vegyük őket. Lehetőségünk lesz autókkal utazgatni a városon belül és az autóutakon. A vízen motorcsónakkal próbálkozhatunk, a levegőben pedig egyszerű helikopterek mellett vadászgéppel is hasíthatjuk az eget. Egyes járművek fegyverrel is fel lesznek szerelve amiket használhatunk is, megtisztíthatjuk az ellenségtől hemzsegő területet pár jól irányzott rakétával.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A grafika - hajh - mit is lehetne mondani, látni kell. A videót mindenképpen szedjétek le, mert többet mond pár száz képnél. A bemutatót nézve egyből a Far Cry jutott eszembe, de sokkal több annál, hiszen a burjánzó természet mellett élő városok, völgyeken átívelő monumentális hidak teszik tökéletessé a játékot. A realisztikus napszakváltozás pedig csak hab a tortán. A járművek sérülnek is, olyan minőségben mint a GTA-sorozat utóbbi részeiben már megszokhattuk.

A kedvenc játékaimat gyúrta össze ez a profi csapat, így mindenképpen nagy érdeklődéssel figyelem a pályafutását. A képek és a videó közel végleges fejlesztési szintet sejt, így reméljük a megjelenés már nem soká várat magára. Az Eidos pár hónapja a 2006-os üzleti évre tolta át a játék megjelenést, ami annyit jelent, hogy valamikor 2005. júliusa után jelenik meg. Remélem azért minél hamarabb össze tudják majd hozni. De aggódnunk addig sem kell, hiszen június 10-én jelenik meg a GTA: San Andreas, azzal talán kihúzzuk valameddig.

A videó letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szibi012 #20
    Csá!Ezzel A játékkal lehet interneten jáccani??????
  • Soldier22 #19
    Hi! Hogy tudom megnézni hogy hány fps-sel megy a játék?
  • Falatka2003 #18
    Nem, háttérképgyűjtemény, szép felhőkkel... :D
  • grebber #17
    Ez FPS lesz?
  • sweech #16
    hát ha egyszer olyan helyen játszódik ami ennyire színes akkor....
  • neB #15
    Háát szerintem a felhők szépek de szerintem is túl színes.Még egy atomerőművet kell szereznem és már boldog tulajdonosa is lehetek!
  • Zocsi #14
    Jah és a felhők is csúnyácskák.
  • Zocsi #13
    A far crynak se kellett erőmű, hogy menjen szépen. És az is csodálatos. Életem eddigi legélvezetesebb fps-e.
    A képek annyira nem jönnek be. Túl színes, meg vannak bugok benne. Elég lehangoló látványt nyújtanak ezek a kihalt városok. Ehhh... :(
  • sweech #12
    ahogy elnézem ezeket a erdős részeket egy kicsit tartok attól hogy szarul fog menni
    neo: jaja....kéne egy dvd-olvasó...
  • M@TriX #11
    nem hinném, néhol azért visszafogott a graf, pl a kocsik kidolgozása, szóval szerintem egy közepes konfig, ami jelenleg 9600XT-6600GT-t jelent simán fog menni.