Demkó Zsolt

DogTag, az akciójáték

Az idei E3 egyik nagy meglepetése a DogTag volt azon egyszerű oknál fogva, hogy nem csak az egyik új konzolra fog megjelenni.

Az E3 kezdetén jöttek a szebbnél szebb játékok bejelentései, például a Gears Of War, amelyet csak Xbox360-ra ígértek (akkor még, mostanra már kibővítették, hogy érkezik a PC-sverzió is valamikor). El is szomorodtam és meg is ijedtem, hogy a PC-nek vége lenne? De aztán a Call of Duty 2 és a DogTag visszaadta nyugalmamat.

A játék fejlesztője a DiezelPower Studios, a kiadó pedig a Digital Jesters lesz. Az alkotás stílusát tekintve csapatalapú taktikai FPS/TPS, amely mostanság nagy népszerűségnek örvend. Maradandót éppen ezért nehéz lesz alkotni, de lássuk az ígéreteket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az alaptörténet nem túl bonyulult: lázadás tör ki egy eddig még ismeretlen helyszínen. A forradalom vezetője a legfontosabb láncszem, őt kell elkapni. Egyszerűen hangzik, de nem lesz az. A küldetés kivitelezéséhez egy speciálisan kiképzett csapatot kapunk, aminek természetesen mi leszünk a parancsnoka. Az ellenséges vonalak mögé kell beférkőznünk egy betondzsungelen keresztül, ahol magas épületek és ipari létesítmények vannak. Ezekben persze az ellenséges katonák szépen el tudnak bújni. A bújásnak, pontosabban a fedezékeknek nagy szerepük lesz a játék során. Az sem lesz mindegy, hogy hol állunk meg, egy vékonyabb falat állítólag simán kilyukasztanak velünk együtt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!


Itt rá is térek a fejlesztők által kiválónak tartott grafikai motorra, amelyből ízelítőt láthattok az eddig megjelent képeken. A játék kihasználja a legújabb DirectX összes látványos effektjét, amivel realisztikussá tudják tenni az ígéretes fizikával ellátott terepet és a karaktereket. A dinamikus tükröződés és fényeffektek csak hab a tortán. További jó hír, hogy járművek is lesznek a játékban, a katonai terepjárók mellett teherautók és helikopterek is szerepet kapnak. A valóságra itt is odafigyelnek, a legutolsó haditechnikai fejlesztések kerülnek bele a produktumba. Ez vonatkozik a fegyverekre is, amik mellett egyéb kütyüket is használhatunk majd.

A megjelenés 2006 második negyedévében várható, azaz remélhetőleg már egy év múlva rendet teremthetünk a lázadó bácsik között. Platformokat illetően Xbox360-ra és PC-re biztosan meg fog jelenni a DogTag.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LEO 13 #14
  • LEO 13 #13
    Egész jó az ajánló
  • neB #12
    Van benne valami...
  • Vlk #11
    Szerintetek nem iszonyat csúnya a katonák keze? Minden képen tök aránytalan...
    De pl az arcok nagyon jól néznek ki. :)
  • archkoven #10
    Gyilkos szinten nyomatot a nyelvet:D
  • SirLord #9
    ha valoban nagyon egyértelmü, vagy ezer hejen leirták ne fujoljatok!!!
  • SirLord #8
    ma jöttem rá, és tök logikus
  • SirLord #7
    juteszembe elgondolkodtatok mért van full sötét a doom 3-ban???, tom nem ide tartozik, de a csávesz orcájárol jutott eszembe...
  • Lacc #6
    Jah.
  • Whir #5
    A címe magyarul csak annyit jelent, hogy "Dögcédula". ;-)