Ötvös Tibor

Football, Tactics & Glory előzetes

Igazi foci-stratégia a Football, Tactics & Glory, mely amolyan Heroes of Might and Magic-be oltott Fifa Manager.

A független fejlesztő, a Creoteam legújabb munkája, a Football, Tactics & Glory a foci világába kalauzolja el a játékost és bár cseppet sem rajongok a sportért (a hazaiért főleg), de kíváncsian vetettem bele magam a programba. Az előzetesen látott jelenetek alapján ugyanis nem egy sima menedzser- vagy sportjátékkal van dolgunk. A program elsősorban a mérkőzésekre koncentrál és ott kell helytállnunk. Kezdéskor kiválaszthatjuk, hogy melyik ország bajnokságában szeretnénk indulni és pontosan melyik csapatot szeretnénk irányítani. És igen, a hazai "ligát" is választhatjuk.

De azért a készítőknek is van humora, hiszen míg egy külföldi ligát választva stadionokban játszunk, addig mondjuk az Újpest - Balmazújváros meccset egy mezőn toljuk le. De térjünk vissza az induláshoz. A választott csapattal rögtön mérkőzést is kezdhetünk és itt kapunk egy kis kóstolót a játékmenetből. A játékosok elosztása a pályán olyan, mintha a Heroes of Might & Magic focis kiadását néznénk, ám itt nem hexadecimális elosztásban mozoghatunk a pályán, hanem négyzetekben. Mindkét oldal 3-3 lépést kap menetenként, ezt azonban növelheti, ha valami egyedit művel (cselez, valamely képességét használja stb).Egy félidő 12 lépés, azaz 4 menet és így a mérkőzés összesen 24-ből áll. Támadáskor érdemes passzolgatni, alsóbb osztályokban pedig sokat lőni kapura, hiszen a véletlen is segíthet rajtunk. Minden játékos egyedi mutatókkal rendelkezik és ez határozza meg a támadás/lövés/szerelés sikerét. Persze mozgás után vagy ha már a második félidő közepénél járunk, azért fáradunk és ezzel csökken a pontszám is. Ilyenkor érdemes cserélni, de ehhez minőségi kispadra van szükség.

A mérkőzések között vásárolhatunk, de persze azért be van határolva, hogy mondjuk egy Pomáz és egy Real Madrid nem ugyanabban a tóban pecázik. A játékosok idővel fejlődhetnek, új képességeket tanulhatnak meg és ezzel növelik az értéküket is a piacon. Szerződést kell velük hosszabbítani, ha elégedettek vagyunk, illetve el is adhatjuk őket, ha nem. A grafika nem dönt csúcsokat, viszont nagyon hangulatos és aki szeretne egy logikai-focijátékkal tölteni az idejét, annak remek választás a Football, Tactics & Glory.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!