Ötvös Tibor

Madden NFL 17 próbakör


Kipróbáltuk az EA Sports legjobb és legsikeresebb sportsorozatának idei kiadását. A Madden NFL 17 eddig az év sportjátéka.

A Madden NFL sorozat számomra mindig is kellemesebb kikapcsolódást nyújtott, mint az EA Sports bármely más szériája. Ennek persze feltehetően az az oka, hogy míg focizni igazából bármikor le lehet menni, de az amerikai foci, az NFL virágzása hazánkban csak pár éve indult meg és még ma sem lehet csak úgy lemenni és csinálni pár Touchdownt. A Madden NFL szerencsére évről évre fejlődik és képes, még ha nem is minden esetben nagyon látványosan, megújulni.

Számomra a tavalyi kiadás messze vitte a franchise eddigi történetében a prímet és számtalan órát tettem bele abba, hogy a lehető legtöbb alkalommal nyerjem meg a Super Bowlt. Reménykedtem abban, hogy az idei kiadás is hasonlóan szórakoztató lesz, ám amit kaptam, arra még én sem számítottam. De először megemlíteném az egyetlen, általam tapasztalt negatívumot, mely a játék közben jelenik meg. Valamilyen titokzatos oknál fogva az eddig a felső régióban szereplő eredmény és minden egyéb jelzőt letették a kép aljára, ami azonban elég zavaró.


Nem tudom, hogy csak a Los Angeles Rams esetében van ez a megoldás, de mindez ráadásul még elég erős vörös alappal is párosult és egyszerűen ez a kettő már valóban kimondottan zavaró. Azonban ha ezen túllépünk, akkor hamar meglátjuk a Madden NFL 17 szépségeit. A grafika látványosan fejlődött és ez szerencsére nem ment a teljesítmény rovására. Az általam tesztelt változatban ugyanis minden egyes pillanatban sima és folyamatos volt az animáció, nem merült fel egyetlen alkalommal sem az a korábban tapasztalt hiba, hogy az előre kódolt útvonal miatt egyenesen beleszaladt a védőbe az emberem vagy bármi életidegen dolgot tegyen.

A karrier mód nagyon hasonló az előzőhöz és bár akadnak benne apróbb változtatások, de szerencsére a bevált recepten csak finomított a fejlesztő. A Madden NFL 17 a sportág hazai rajongói körében bizonyára kötelező alkotás lesz, de szerintem aki érti a szabályokat és szereti az igazán jó sportprogramokat, az is tegyen vele egy próbát. Azt, hogy az NFL 17 az év sportjátéka még nem merem leírni, mert még jön a Fifa 17, ami a történet-módjával kimondottan izgalmasnak tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!