Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC One mini

A HTC az előzetes pletykáknak megfelelően bemutatta a népszerű One okostelefon mini változatát, amely nevével ellentétben nem kicsinyke méretével hódít majd.

A sok gonddal küszködő tajvani gyártó az One sorozat megjelenésekor saját jövőjének biztosabb alapokra helyezését remélte, ám az új készülékek ezt csak félig-meddig valósították meg, hiszen a nagy áttörés ezúttal is elmaradt. Most az eredeti One kisebb változatától várnak sokat.

A HTC One mini egy 4,3 hüvelykes (tehát nem éppen apró), 1280 x 720 pixel felbontást és 341 ppi pixelsűrűséget támogató Super LCD 3 érintőképernyőt kapott, amelyet egy 1,4 GHz-es ikermagos Qualcomm Snapdragon 400 chip, az Adreno 305 grafikus vezérlő, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, valamint egy nem cserélhető 1800 mAh-s akkumulátor egészít ki. A külső ezúttal is alumínium, és bár az eredeti példányhoz képest kissé több műanyagot alkalmaztak, az élmény az első beszámolók szerint mégis szinte azonos.


A hátoldalon a már jól ismert 4 megapixeles UltraPixel kamera kapott helyet, autófókusz és LED flash kíséretében, ezzel akár 1080p felbontású videókat is készíthetünk. Az előlapon egy 1,6 megapixeles kamera dolgozik, ez 720p felbontású videók rögzítésére alkalmas. A Beats Audio a hangfeldolgozásért, a BoomSound az előlapon található sztereó hangszórókért, a Zoe pedig a kamerák megfelelő kezeléséért felel. A listán megtalálható továbbá az LTE és HSPA+ elérés, a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, a Wi-Fi Direct, a Bluetooth 4.0, a DLNA, az MHL, valamint az A-GPS és Glonass támogatás is.

A szoftveres oldalon az Android 4.2.2 teljesít szolgálatot, a Sense 5 kezelőfelület társaságában. A megjelenés augusztusban és szeptemberben várható, a készülék ezüst és fekete változatban bukkan majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!