Gyurkity Péter

HTC Desire 200 és 600, Samung Tizen telefon

A HTC két új okostelefont dobna piacra a nyár elején, bár ezek közül csak az egyiket jelentették be. A Samsung Tizennel kapcsolatos terveit saját weboldaluk kódjából kell előkaparni.

A hét közepén egy benchmark listában bukkant fel a HTC két új fejlesztése, amelyek érdekes módon a Desire 200 és a Desire 600 névre hallgatnak - a jelek szerint a gyártó betűk helyett a jövőben számokkal különböztetné meg egymástól középkategóriás androidos megoldásait. Lássuk, mi derült eddig ki a két új jövevényről!


HTC Desire 600

A Desire 200-ról nem sok részletet tudhatunk meg nevén kívül, bár egyes vélemények szerint itt tulajdonképpen a korábban jelzett G2 megjelenéséről van szó, új név alatt. Nagyobbik testvérét azonban most hivatalosan is bejelentették, így immár világos, hogy egy Európába szánt dual-SIM okostelefonról van szó, amely a Sense 5 kezelőfelület újításaira, egy 1,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 200 chipre, 4,5 hüvelykes Super LCD2 kijelzőre, 960 x 540 pixel felbontásra, valamint egy 8 megapixeles és egy 1,6 megapixeles kamerára, a HTC One esetében megismert iker-hangszórókra, illetve egy cserélhető, 1860 mAh-s akkumulátorra támaszkodik. A debütálásra az első körben Oroszországban, Ukrajnában, illetve a Közel-Keleten kerül majd sor júniusban.

A Samsung eddig mélyen hallgatott saját terveiről a Tizen platformmal kapcsolatban, bár azt már korábban megígérték, hogy hamarosan kezünkbe vehetjük a fejlesztőknek szánt prototípust. Szemfüles netezők a hivatalos oldal kódjában viszont most rábukkantak a GT-i8805 típusjelzésre, amely minden bizonnyal a Tizen szoftverrel jelenne meg. A készülék visszafogott belsőre épít majd, itt a lista 720p felbontást, valamint egy régebbi, Cortex-A9 chipet említ meg, amely nyilván nem vált majd ki őrjöngést a rajongók részéről.

A cég tehát óvatosan rajtol majd az új kategóriában, meglátjuk, mekkora sikerrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #1
    Sikeresebb lesz a Tizen mint a WP rendszer :)