Gyurkity Péter

Nem kap több frissítést a HTC One S

A HTC úgy döntött, hogy az alig egyéves okostelefon nem érdemel több szoftveres frissítést, ami azonnal tiltakozást váltott ki. Második negyedévük viszont jól sikerült.

A sok gonddal küszködő tajvani gyártó - amely hazai piacán még mindig előnyös helyzetet élvez - saját Facebook-lapján erősítette meg, hogy a tavaly áprilisban piacra dobott One S telefon nem kap több szoftveres frissítést. A felhasználók azonnal éles tiltakozással reagáltak a válaszra, a cég viszont hajthatatlan.



Az One S okostelefont eredetileg tavaly februárban mutatták be, a megjelenésre azonban egészen áprilisig várni kellett. A nagy reményeket végül csak felemás módon beváltó készülék az Android 4.1.1-es verzióját használja, a jelek szerint azonban a 4.2 nem lesz elérhető azon, legalábbis nem hivatalos úton, mivel a HTC nem fog együttműködni a szolgáltatókkal az újabb változat támogatásán. Ez persze sokaknak nem tetszik, a közösségi oldalon máris sokan nemtetszésüket fejezték ki, ám ez valószínűleg nem hatja majd meg a céget.

A második negyedév egyébként egész jóra sikeredett, bár az eredmény az előzetes elemzői várakozásokon alul maradt. Mégis, három hónap alatt, 2,4 milliárd dolláros bevételből 41,6 millió dollár tiszta profitot termeltek, amihez nyilván nagyban hozzájárult az One család forgalma. Mivel azonban ez utóbbi a negyedév vége felé erősen csökkenő tendenciát mutatott, nem valószínű, hogy a harmadik periódus is hasonlóan kedvező eredménnyel zárul majd le.

A pontos eladási adatokat ezúttal sem hozták nyilvánosságra, a jól értesültek szerint azonban a gyártó máris csökkentette az elkövetkező időszakra vonatkozó alkatrész-megrendelését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #8
    Ezeket a balfasz húzásokat tuti direkt csinálják. Ez kb. olyan mint a pöcs Nokia baromkodása. Amikor megcsinálták az egyébként jó kamera felvételét profi géppel, csak arra nem figyeltek, hogy az ablak tükröződik. Csak tudnám mi a szarnak fizetnek az ilyen balfaszoknak... Mondjuk mindkét cég eladásain látszik a vezetés "hozzáértése".
  • GatyaMatya #7
    Úgy látszik, nagyon be szeretne csődölni a HTC. Amikor anno megtudtam, hogy 4.1.x nem lesz Sensationre hivatalosan, akkor határoztam el, hogy soha többé HTC. Bár az új One nagyon frankóra sikerült, de most ismét megerősített abban a hitemben a cég, hogy kerüljem a készülékeiket. Egy szoftvertámogatás nélküli készülék KUKA.
  • tomcsa4 #6
    Óvatosan. Az öcsémnek S3 van és panaszkodik, hogy a legújabb frissítés még nem jött ki a telójára. Gondolmo azért nem, hogy felpumpálják az S4 eladásait.
  • Zombee #5
    S2 2011-es telefon.
  • Mark1989 #4
    Én telefonokkal foglalkozom és látom hogy egyre javíthatatlanabbak a HTC-k.
    Szétszedni az újakat már szinte csak roncsolásslal lehet.
    Most mondhatnák hogy minek, azért csinálták így mert nem romlanak el.
    Csakhogy kb. 10 htc romlik el mire 1db samsung vagy LG.
    Pedig próbálok nem túlozni.
    A szoftveres problémák is vannak.
    Most már fejleszteni sem fogják.
    Csak így tobább...
    Csak egy példa: A Samsung S2 i9100 hány éve van?
    Talán 3.
    Még Júliusban ebben a hónapban is jött rá szoftver.
    Az S3 i9300-at a kb az OneS-el együtt adták ki, és a tudásuk is hasonló. (bár a legtöbb tesztben az S3 erősebb)
    Még 2015-ben is lesz rá fejlesztés ha a samsung megtartja eddigi szokását.
    Szóval gyengébb, hamarabb elromlik, nem fejlesztik...
    De..de...legalább drágábbb! hehe..
  • csimmasz #3
    Valoszinuleg sporolasbol hagyjak ki ezt a lepest, csak nehogy ongol legyen.
    Eddig sem voltam nagy HTC fan, a touch om hamar kipurcant de ha nem lesz support akkor ezekutan sem fogom szamitasba venni telefon vasarlasnal, es ha az altalanos velemeny negativ lessz akkor azok is elgongolkoznak mas telefonon akik lenyegeben azt sem tudjak, hogy erkezhet frissites a telora.
    Szerintem most nem hianyzik egy negativ altalanos kritika, inkapp valami pluszt kene nyujtaniuk amivel kitunnek a tomegbol.
  • mrlujoak #2
    Grat, htc...
  • zsolt501 #1
    Ennyi erővel ki is lehet jelenteni, hogy aki HTC telefont vesz az felejtse el a hibajavításokat.
    Ezek után hülye aki HTC telefont vesz, és ez egyenlő a cég csődjével.