Gyurkity Péter

Négy új HTC okostelefon jön a nyáron

A komoly gondokkal küszködő gyártó júniustól négy új fejlesztést is bemutathat, és miközben májusra vonatkozóan jó eredményről számolnak be, folytatódik a vezetőcsere a cég élén.

A napokban több alkalommal is olvashattunk arról, hogy a HTC több eltérő fejlesztésen is dolgozik, ezekkel kapcsolatban néhány hardveres részletet is megtudhattunk. Iparági források most arról számoltak be, hogy júniustól kezdődően csaknem egyszerre akár négy készülék is megjelenhet, amelyek eltérő szegmenseket fednek majd le.

A T6 kódnéven felbukkant phablet létezésének ténye a napokban szivárgott ki, erről annyit tudni, hogy kijelzője 5,9 hüvelykes lesz, HD felbontással, amihez a Qualcomm négymagos, 2,3 GHz-en futó Snapdragon 800 chipje társul majd - a fém külsőt egy tajvani és egy kínai gyártó szállítaná. A dual-SIM változatban is befutó Desire 600 még júniusban megjelenik, ezt a korábban megjelent hírek szerint Európának szánják, 1,2 GHz-es négymagos Snapdragon 200 chippel, 4,5 hüvelykes Super LCD2 kijelzővel, 960 x 540 pixel felbontással, 8 és 1,6 megapixeles kamerával, valamint egy 1860 mAh-s akkumulátorral.

A Desire 200 egy belépő szintű példány lesz, ennek pontos specifikációja azonban sajnos továbbra sem ismert. Ennél némileg többet tudunk a HTC One mini okostelefonról, amely eredetileg az M4 kódnévre hallgatott. Ez utóbbi példány ikermagos chippel, 4,3 hüvelykes kijelzővel, 720p felbontással, valamint Android 4.2-vel jelenne meg, szintén fém külsővel, valamikor júliusban.

A cég május hónapot kellemes eredménnyel zárta, hiszen áprilishoz képest csaknem felével növelték a bevételt, ezzel pedig alig maradtak el a tavalyi év azonos időszakától. Eközben azonban újabb vezető távozott posztjáról, mégpedig a COO, aki a jövőben tanácsadóként szolgál majd az európai részlegnél - ez már a negyedik személycserét jelenti a felsővezetés soraiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!