Berta Sándor

Negatív kampányt folytat a Samsung a HTC ellen?

A tajvani okostelefon-gyártó azt tervezi, hogy jogi lépéseket tesz a dél-koreai vetélytársa ellen, mert az kérdéses módon próbálja meg reklámozni a termékeit és negatív színben tünteti fel.

A Focus Taiwan tudósítása szerint a HTC azt tervezi, hogy pert indít a Samsung ellen, mert dél-koreai konkurense megengedhetetlen módszereket vet be a munkatársai ellen és rossznak állítja a be a termékeit. A Tajvani Kereskedelmi Felügyelet már vizsgálatot is indított a Samsunggal szemben azért, hogy kivizsgálja a HTC vádjait. Amennyiben megalapozottnak találják a vádakat, akkor akár átszámítva 387 500 amerikai dolláros pénzbüntetést is kiszabhatnak a Samsungra a hatályos jogszabályok megsértése miatt, ami valószínűleg nem fogja túlzottan meghatni a negyedévente több milliárd dolláros nagyságrendű nyereséget elkönyvelő céget.

A felvetések szerint a Samsung tajvani leányvállalata olyan munkatársakat toborzott, akiknek az volt a feladatuk, hogy fórumtopikokat nyissanak, majd ott állítólagos HTC készüléktulajdonosoknak adva ki ki magukat negatív beszámolókkal igyekeztek rontani a HTC megoldásainak hírnevét. A negatív kampány többek között a HTC One ellen irányult. A Samsung az OpenTide Taiwan nevű céget bízta meg a részmunkaidős alkalmazottak megkeresésével és felvételével,. Az ő feladatuk volt az, hogy a Facebookon és más fórumokon fejtsék ki a tevékenységüket. Ez részben a már említett negatív kampányból állt, másrészt nekik kellett bemutatniuk a Samsung Galaxy S4 készüléket.

A dél-koreai gyártó visszautasította a vádakat és kiemelte: soha nem próbálta meg befolyásolni a vetélytársai termékeiről szóló teszteket. A társaság leállította a saját termékek fórumbejegyzések útján és más módon való bemutatását, s elrendelték a munkatársak továbbképzését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #10
    Hmm..

    Ez nem túl szakmai megközelítés, inkább olyan hitbélinek tűnik....

    Nagyon kedvelem a HTC-t, de sajna a lecsúszás óta nem tud a trónra visszakapaszkodni, pedig ott volt. Várjunk még.


    Ezt az egybehegesztett mókát tuti fel kell adniuk.
  • csuszi #9
    :D
    életem legjobb telefonja a htc one x. és ez az első htc-ém, eddig samsung vagy régebben nokia zászlóshajókat vettem. SOHA TÖBBET SAMSUNG brrrrrr.
  • caius marius #8
    +1 :D
    Nekem nem kell, mert a Htc olyan szinten cumira vett egyszer, hogy magamtól fogom ócsárolni addig amíg léteznek. :)
  • sz4bolcs #7
    Neked még nem szóltak ide a Samsungtól? :D
  • a_n_d_r_e_w #6
    Azert a HTC-t sem kell felteni, tavaly is kiszivargott toluk egy kis fuzetecske, amiben a OneX-et hasonlitjak az S3-hoz, es diplomatikusan fogalmazva is ferditesekkel volt tele. Na de mindegy, ez az eljaras ket dolgot jelenthet, vagy a HTC probal ilyen modon felhajtast generalni maga korul, vagy a samsung tenyleg fosik a One-tol (amire azert minden oka is megvan, es nem is ez az elso erre utalo jel). Akarmelyik is, viszont a forumokat teleszorni fizetett megmondo emberekkel eleg gusztustalan, es sajnos itthon is rengeteg pelda van ra...
  • babygoku #5
    minőség, stílus és anyaghasználat terén volna mit tanulniuk...nem csak nekik... a HTC-től.
  • caius marius #4
    Ugye az csak vicc volt, h a Samsung a Htc-t gondolja igazi ellenfelének?
  • SanMaster #3
    Én biztos vagyok hogy ez nem a Samsung sara, legalábbis nem a felső vezetésé. ez valami túlbuzgó helyi marketinges ötlete lehetett, akit azóta a halakkal csicsikál
  • babygoku #2
    Annyiban igazad van, h a HTC nem ellenfele a Samsungnak, mivel nem egy kategória a kettő. A Samsung tucatmodell, "olcsó" gagyi, bár már az olcsó sem mondható rá, mivel az árával akarják magasabb szintre emelni(S3,S4). A HTC pedig 1 igényes, egyedi telefon.
    Ha a hír igaz, és a Samsung tényleg ilyen eszközöket vet be, akkor, azzal be is ismerik, h nem tudtak jobb telőt csinálni mint a HTC. Na meg persze az is, h kit gondolnak igazi ellenfelüknek!
  • caius marius #1
    A Htc inkább foglalkozzon azzal, hogy jó minőségű telefonokat gyártson, ne pedig tóparti csobbantósokat! Nem ellenfele a Samsungnak amíg pl. picsányi akkukat rak a telefonjaiba...