Berta Sándor

A Qualcomm lehet a Sharp megmentője

Hatalmas tőkeinjekcióhoz jutott a rendkívül rossz helyzetben lévő japán elektronikai cég. A Qualcomm termékeibe a jövőben IGZO-kijelzők kerülhetnek.

A Qualcomm kereken 120 millió dollárral segítette ki a japán társaságot, ami az eddigi egyik legnagyobb tőkeinjekciót jelenti. A chipgyártó ezzel a lépéssel a Sharp harmadik legnagyobb részvényese lett, a tulajdonrésze jelenleg 3,53 százalék. A tranzakció hivatalosan lezárult - ez olvasható ki a megjelent pénzügyi jelentésből. Az Engadget közölte, hogy a támogatások már tavaly december óta érkeznek a gyakorlatilag vészhelyzetben lévő Sharp bankszámlájára, de az összeg fele várhatóan csak az év végére fog megérkezni. Ez utóbbi a japán társaság hibája, ugyanis elmulasztotta teljesíteni az általa korábban vállalt feltételeket.

A Qualcomm ugyanakkor nem csak tőkeinjekciót akar adni a vállalatnak, hanem szeretne vele közösen új kijelzőtechnológiákat kifejleszteni. A Qualcomm jövőbeli termékeibe a saját MEM-képernyői mellett Sharp IGZO-kijelzők is kerülnek majd. A vásárlás ténye már tavaly decemberben ismertté vált, de a japán gyártó az Intelt és a Dellt is szeretné megnyerni partnernek. Februárban megrekedtek a Foxconn képviselőivel folytatott tárgyalások, de márciusban kiderült, hogy a Samsung tulajdonrészt vásárol a cégben. A dél-koreai társaság 10,4 milliárd jenes befektetéssel 3,04 százalékos tulajdonrészt szerzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #1
    Kár lenne, ha eltűnne a Sharp! Sokan dícsérik (köztük én is) a tévéit.