Berta Sándor

Qualcomm - a Windows 11 on ARM a jövő

Az amerikai cég ambíciózus célokat tűzött ki maga elé a következő évekre.

A Qualcomm januárban 1,4 milliárd dollárért vásárolta meg a Nuvia nevű céget, amely processzorokat tervez és legutóbb a Phoenix nevű ARM-alapú CPU-n dolgozott. A konszern májusban pedig bejelentette a Snapdragon 7c második generációját, amelyet kifejezetten az ARM által tervezett olcsó processzorokra épülő készülékekhez fejlesztett ki. Az új chipen a Windows on ARM és a Chrome OS fut majd.

A Qualcomm Investor Day 2021 nevű rendezvényen Cristiano Amon, a vállalat vezetője közölte, hogy a számukra egyértelműen a Windows 11 on ARM platform jelenti a jövőt, éppen ezért a következő Snapdragon chipjük a Nuvia processzormagokat fogja használni. A menedzser hozzátette, hogy a következő CPU-generáció a Windows-PC-k teljesítményét hozza majd és a saját fejlesztésű Adreno grafikus chipek el fogják érni az nVidia dedikált GPU-inak a teljesítményszintjét.

James Thompson, a Qualcomm műszaki vezetője is a Windows-PC-k teljesítményének eléréséről beszélt, igaz, rámutatott, hogy az első chipmintákat a partnereik csak 9 hónap múlva kapják majd meg és az érintett System-on-Chipekkel szerelt első készülékek megjelenésére 2023-ban lehet számítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!