Berta Sándor

Androidos táblagép a Hewlett-Packardtól

Hosszabb idő után merészkedik újra a táblapiacra a HP. A most piacra dobott 7 hüvelykes modell operációs rendszere az Android, bevezető ára pedig 169 dollár.

A Hewlett-Packard bemutatta a Slate 7 típusú tábla PC-jét, amely a gyártó első új készüléke 2011 óta. A gyártó egy olyan olcsó táblagépet szeretett volna kifejleszteni, amely vásárlók tömegeinek érdeklődését kelti fel, emiatt a hardvert tekintve az eszköz inkább átlagosnak mondható. A Slate 7 az ARM Cortex-A9 kétmagos processzorra épül, amelynek órajele 1,6 GHz és ezt egészíti ki az 1024 x 600 képpontos felbontású, 7 hüvelykes kijelző, amelybe HFFS ((High-aperture-ratio Field Fringe Switching) technikájú panel került. Az operációs rendszer az Android 4.1 (Jelly Bean). A hátoldali kamera 3 megapixeles, a videotelefon-beszélgetésekhez használható előoldali pedig VGA felbontású. A beépített RAM 1 gigabájt, ehhez társul 8 gigabájt flashmemória, valamint a microSD-bővitőhely.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A The Verge szerint a Hewlett-Packard nem módosította az Android 4.1 kezelőfelületét, csupán saját e-Print nyomtatási megoldását és a Beats Audiót integrálta az operációs rendszerbe. Az utóbbi az átlagosnál jobb hangminőséget eredményez. Természetesen elérhetőek vele a Google szolgáltatásai (Google Now, Gmail, YouTube, Google Drive és Google+ Hangout). A Slate 7 táblákat először csak az Amerikai Egyesült Államokban lehet majd kapni, a bevezető ára 169 dollár lesz.

A HP 2010 októberében dobta piacra az első tábla PC-jét, amelynek neve Slate 500 volt és amelyre a Windows 7 Professional 32 bites változata került. Ezt követte 2011 júliusában a webOS-t futtató TouchPad, amelynek az operációs rendszere eredetileg az Android lett volna. Majd pár hónappal később megjelent a Slate 2, amelyen a webOS helyett ismét a Windows 7-est részesítette előnyben a gyártó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #9
    Azért nem ugyanaz erősen!
    Processor: Cortex A9, 1GHz
    és ahogy írtad a kamera sem,de ez jellemző a Kínaiakra:(
    De az Ainol jókat gyárt, csak ez gyengébb egyenlőre mint a Hp.
  • nextman #8
    Raadasul ez kinai cuccnak tunik, ok kikuldik, de vamot nem fizetsz.
    Nem mondom, megeri, de csalas.
  • nextman #7
    Nagyon nem mindegy, hogy rajta van -e a HP cimke, vagy nem.
    Ettol persze lehet a masik termek jo, nem mondom, hogy nem.
  • zola2000 #6
    160dollár = 160 euró = 40ezer forint, az ebayről ilyen:

    http://www.ebay.com/itm/7-Ainol-Novo-7-Mars-Android-4-0-Cortex-A9-1GHz-Tablet-PC-8GB-1GB-RAM-Capacitive-/350571207651?pt=US_Tablets&hash=item519fac1be3

    ami biztos az ami és jó, mert "Seller information 99% positive feedback" (ha rosszat küldene menne az eladónak a negatív) , és "Free shipping Hungary" tehát ez ér $91.49t ami 20768 forint, és a kamerán kívül pont ilyen tablet.
  • nextman #5
    Zsir.
    Ennyiert nagyon megeri.
  • MsUser #4
    Na össze szedtem gyorsan:
    Barcelona, ​​Spanyolország, február 24, 2013 - HP ma bejelentette a HP Slate 7 , megfizethető Android 4,1 Jelly Bean-es tablet-et.
    Súlya 13 gramm, rozsdamentes acél kerettel, matt csúszásgátló hátlap.
    7-es 1024x600 HFFS széles látószögű kijelző panel.
    1,6 GHz-es dual-core processzor A9
    1 GB RAM
    8 GB-os NandFlash Belsőtár
    microSD kártya foglalat
    microUSB
    3MP BACK kamera
    VGA FRONT kamera
    Beats Audio
    HP ePrint alkalmazás
    Amerikában két hónap múlva a tervezett megjelenési ára 169 $.
    HP Slate 7
  • MsUser #3
    Egyébként a MegaGiga Sony 7mm-es Tablet és az érintőképernyős GigaHD-s Chromebook-hoz képest egy messze használhatóbb eladhatóbb termék ez a HP kár hogy szegényesek az infók róla.
  • MsUser #2
    Úgy látszik tanultak a Windows-os buktákból és a használható elfogadható árú-nál döntöttek.
    Ha megbízható minősége lesz ez már megfizethető 40000.-Ft alatti árával, na most simán vennék ha döntenem kéne, lányomnak a Laptop mellett van kínai tablet-je teljesen megbízható és hosszú ideje használja 29000.-Ft kategória kisebb 2x1Ghz procival.
  • asgh #1
    Ez szerintem működni fog, alig 50 dollárral több, mint egy noname kínai tablet, így ha emögé rendes terméktámogatást és minőségellenőrzést raknak, akkor bőven megéri a felárat.