Berta Sándor

Windows 7 került a HP Slate 2-re

A Slate 500-hoz hasonlóan a Slate 2-t is elsősorban az üzletembereknek ajánlja a Hewlett-Packard. A multitouch-támogatással rendelkező új tábla PC-re Windows 7 került.

A 690 gramm súlyú HP Slate 2 egy 8,9 collos kapacitív érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 1024 x 600 képpont. A táblagép az Intel Atom Z670 "Oak Trail" típusú egymagos, 1,5 GHz órajelű processzorára épül. Ezt kifejezetten a tábla PC-kben való működésre fejlesztette ki és optimalizálta az Intel, s jóval energiatakarékosabb a Slate 500-ba beépített modellnél. Mindez természetesen kedvező hatással van a maximális üzemidőre is, ami így 6 óra lehet. Összehasonlításul: a HP Slate 500 üzemideje 2 óra volt.


Az elülső oldalára beépítettek egy webkamerát, amit videotelefon-beszélgetésekhez szántak, míg a hátoldali 3 megapixeles kamerával fotók készíthetők. A készülék emellett rendelkezik egy SD memóriakártya-bővítőhellyel és a beépített audiochip SRS Premium Sound hangzást biztosít. Az eszközt a HP ellátta egy 64 gigabájtos, mSATA-csatlakozós SSD-meghajtóval, míg a biztonsági funkciókat egy Trusted Platform Moduleba (TPM) integrálták. A TPM a HP ProtectTools nevű programcsomagon keresztül vezérelhető. Ezenkívül a BIOS-ba beépített Computrace Pro megvédi a felhasználókat az adatlopásoktól. Az egyszerűbb szövegbeadást segíti a Swype nevű szoftver, a HP Connection Manager pedig segít a különböző hálózati kapcsolatok vezérlésében és beállításában, függetlenül attól, hogy WiFi-, Ethernet-, Bluetooth- vagy 3G-s kapcsolatról van-e szó.


A vállalat nagy hangsúlyt fektetett a kiegészítőkre is. A HP Slate Dock segítségével a Slate 2 két USB-porttal és egy HDMI-kimenettel bővíthető, emellett van egy kiegészítőcsomag, ami integrált mágneskártya- és vonalkód-leolvasót tartalmaz. Végül, de nem utolsósorban választható kiegészítőként egy Bluetooth-billentyűzet is. A HP Slate 2 néhány héten belül a boltokba kerül, bevezető ára 699 dollár lesz.

A HP Slate 2 elődje, a Slate 500 tavaly októberben jelent meg a piacon és a gyártó nem az iPad konkurensének szánta. A Slate 500 bevezető ára 800 dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #7
    Amúgy arra én is kíváncsi lennék ezt hogy telepítik újra? Usbés Dvdmeghajtóval? vagy pendrive-ról?
  • chuky123 #6
    Pont ezért írta
  • Alfa Of NS #5
    "És majd ha időnként összeroskad a rendszer"

    Emiatt ne aggódj, Windows 7 lesz rajta.
  • dzsagon #4
    ki használ még 1024 x 600-as felbontást ezen a földön?
  • sanyicks #3
    Nem hiszem, de a wifi driver varázsló driverének frameworkját biztos fel kell rakni hogy drivert lehessen varázslózni, és ehhez a .net legújabb verzióját is ami 3 és fél órát települ a vinyót rojtosra csesztetve de ez már megszokott winnél :)
  • intrex #2
    És majd ha időnként összeroskad a rendszer, újratelepítésnél kiírja hogy tegyem be az A: meghajtóba a wifi drájver szoftver varázslót, hogy telepíthesse automatikusan hetente a 10 hibajavítást.
    Na és a víruskeresők, ezermester rendszerkarbantartó szoftveralkalmazások, veszedelem-védelem, gonosz veszély elleni varázsló, sárga püttyőgő üzenet kezelő tweak varázslókat is mindig újra kell telepíteni? :D

    Bocsánat, csak viccelődök.
  • Cat #1
    A kérdező PR igazgató bulldogfejét nézve végig azt vártam, hogy mikor húz be kettőt a szerencsétlen menedzsernek. Zsebredugott kézzel kérdez, a másik meg olyan nyögvenyelősen, kommunikációképtelenül válaszol, hogy az elképesztő :)