Berta Sándor

Olcsó táblagéppel tért vissza a HTC

Az új modellt Dél-Afrikában dobta piacra a gyártó.

A társaság a HTC A101 típusú készülékét 10,1 hüvelykes Full HD felbontású és 16:10 képarányú kijelzővel látta el, míg az operációs rendszere az Android. Az eszköz különösen az összeválogatott alkatrészek szempontjából érdekes.

Az új termék fő egysége a UniSOC Tiger T618 típusú rendszerchip, amelyben nyolc, akár 2 GHz órajelű mag dolgozik. A SoC nem tekinthető nagy teljesítményűnek, de napjainkban a legtöbb feladatra még így is bőven elegendő. Itt jön az első érdekesség, ugyanis a UniSOC Tiger T618 munkáját nyolc gigabájt RAM segíti, amelyhez 128 gigabájt belső flashmemória társul. Ez utóbbi könnyen bővíthető microSD-memóriakártya segítségével. A második érdekesség a fém készülékház. Az új HTC A101 további jellemző közé tartozik a 16 megapixeles elsődleges és a 2 megapixeles másodlagos kamera a hátoldalon, amellyel 1080p videók készíthetők, valamint a 8 megapixeles, 720p felvételek készítésére alkalmas előoldali kamera.

Az LTE szintén az alapfelszereltség része, akárcsak az USB Type-C-port, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, a Bluetooth 5.0-, a GPS-, az LTE- és a Wi-Fi 802-11ac-támogatás, illetve az integrált két nano-SIM foglalat. A HTC A101 akkumulátora 7000mAh-s, így elég jól méretezett, de csak 10 wattos hálózati adapterrel tölthető. A táblagép esetében mindenesetre az is alátámasztja, hogy egy olcsó licenctermékről van szó, hogy a gyártó csak az Android 11 operációs rendszerét telepítette fel arra és kérdéses, hogy a készülék frissítésekkel való ellátása mennyire nevezhető garantáltnak.

A HTC A101 mérete 245.5 x 160.3 x 8.4 mm, a súlya 530 gramm, az oroszországi bevezető ára pedig 19 890 rubel (361 amerikai dollár).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Ipadon nem futnak emulátorok, nincs tachiyomi app, stadia/geforce now csak webapp formátumban érhető el, nem lehet tableten torrentezni, nincs YouTube vanced stb.

    Ezért van Samsung Galaxy Tabom ipad helyett.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    $360, ennek így nem sok értelme van egy alap Ipad-el szembeállítva.