Berta Sándor

2K kijelzővel szerelt táblagép az LG-től

Az LG tavaly kilépett az okostelefonpiacról, ezért most egy középkategóriás androidos tablettel meglepett mindenkit.

Új, UltraTab (10A30Q-LQ14K) nevű táblagépet mutatott be az LG, amelyet 2K képernyővel és Qualcomm Snapdragon 680 típusú rendszerchippel szerelt fel. Ez tavaly év végén került piacra, tehát egy középkategóriás tabletről beszélhetünk. Különlegessége, hogy megfelel a MIL-STD-810G katonai szabvány követelményeinek is, így különösen robusztus.

A dél-koreai konszern az eszközt 10,35 hüvelykes képátlójú, IPS-paneles kijelzővel látta el, amelynek a felbontása 2000 x 1200 képpontos. A táblagép mérete 24,8 x 15,7 x 7,1 milliméter, a súlya pedig körülbelül 458 gramm. A termék háza fémből készült. A Qualcomm Snapdragon 680 System-on-Chipet 4 gigabájt LPDDR4X memória és 64 gigabájt tárhely egészíti ki, az utóbbi microSD memóriakártyával bővíthető. Az akkumulátor kapacitása 7040 mAh, a töltés pedig legfeljebb 25 wattal történik.


Az új modell előoldalán egy 5 megapixeles webkamera, a hátoldalán pedig egy 8 megapixeles fő kamera található. Az 5 megapixeles előlapi kamera a hosszú oldalon kapott helyet, tehát a vállalat korábbi táblagépeivel, például az LG G Pad 5 10.1-gyel szemben ez fekvő módban való használatra készült. Az operációs rendszer az Android 12 (az Android 12L-ről nincs szó) és az összképet a négy hangszóró, a Wi-Fi 5- és a Bluetooth 5.1-támogatás, valamint az USB Type-C-port és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó teszik teljessé. A csomag tartalmaz egy billentyűzetdokkolót, amely egyben tokként is szolgál, valamint egy digitális tollat. Az LG UltraTab (10A30Q-LQ14K) bevezető ára 462 000 won, amely körülbelül 348 eurónak felel meg, de egyelőre csak a hazai piacukon kapható.

Tudásában, műszaki jellemzőiben inkább a legjobb olcsó Androidos tabletekkel versenyzik, mintsem a Samsung Galaxy Tab S8 sorozatával. Időzítése a Nokia N1 táblagéphez hasonlítható, amelyet a vállalat a Windows Phone elvesztése és az Android rendszerbe való belépése között mutatott be. Ennek ellenére jó látni a próbálkozást az LG részéről, még akkor is, ha valószínűtlennek tűnik, hogy nemzetközi forgalmazásba kerüljön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!