Berta Sándor

Olcsó Nokia táblagép nem csak gyerekeknek

A 8 collos tablethez a cég három éven át érkező havi biztonsági frissítéseket ígér.

A HMD Global bemutatta a Nokia T10 típusú új táblagépét, amely a legtöbb jelenlegi hasonló készüléknél jelentősen kisebb. A név ellenére a termék csak 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik és a bevezető ára 169 euró. Az eszköz viszonylag egyszerű funkciókat kínál és amellett, hogy belépőszintű táblagépnek nevezhető, valószínűleg nagy számban fogják értékesíteni bizonyos vállalati ügyfeleknek is.

A Nokia T10 LCD-kijelzőjének a felbontása 1280 x 800 képpont és a képaránya 16:10. A képernyő a táblagép méretéhez képest viszonylag nagy felbontást és ezáltal megfelelő képminőséget kínál. A kijelző körüli szélek ugyanakkor nem keskenyek. A gép fő egysége egy UniSOC T606 típusú chip, amely hat energiatakarékos és két csúcskategóriás, maximum 2,0 GHz órajelű magot tartalmaz. A chiphez modelltől függően 3 vagy 4 gigabájt RAM és 32 vagy 64 GB belső flashmemória társul, az utóbbi gyorsan és egyszerűen bővíthető a MicroSD-memóriakártyahelyen keresztül.


A két megapixeles előoldali kamera legfeljebb videohívások indítására jó, míg a hátoldali kamera 8 megapixeles, ellátták autófókusz funkcióval és vakuval. Az utóbbi kamera már egész jó minőségű képeket tud készíteni. Az egyéb funkciók között megtalálhatók az IEEE 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi- és a Bluetooth 5.0-támogatás, a fejhallgató-csatlakozó, az USB Type-C-port és az 5250 mAh-s akkumulátor, de az utóbbi csak 10 wattos hálózati adapterrel tölthető. Érdekesség, hogy a HMD a Nokia T10-et opcionálisan LTE-támogatással kívánja kínálni. Nem található viszont GSM-, UMTS-, LTE- és 5G-támogatás.

Az operációs rendszer Android 12, amelyet a Google Kids Space és az Entertainment Space egészít ki. Az utóbbi kettő miatt a készülék gyerekeknek szánt megfizethető táblagépként is szóba jöhet. A szoftverhez két éven át garantált az Android-frissítés és három évig a biztonsági frissítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Gyerekeknek nem olyan rossz, mivel alapbol rajta van a teljes szuloi felugyeleti csomag. Csak ahhoz meg kisse draga...
  • barret #2
    Hátha megvesznek néhány darabot...
  • _svd_ #1
    Drága, de legalább kevéssé használható.
    Minek tolják ezeket az ipari hulladékokat a piacra. Teljesen értelmetlen energia és nyersanyag pazarlás.