Alex

Öt új fényképezőgépet jelentett be a Sony

A japán vállalat három kompaktot és két cserélhető objektíves fényképezőgépet mutatott be, melyek majd májustól lesznek kaphatóak.

A Sony Cyber-shot WX300, HX300 és TX30 kompakt modellek egymástól csak fizikai paramétereikben térnek el, belül ugyanaz az elektronika dolgozik. A HX300 egy 20 megapixeles, 50-szeres optikai nagyításra képes szuperzoom, lencséjének átfogása 24 - 1200 mm. A vázra ergonomikus kialakítású markolat, valamint DSLR-t imitáló szabályozó/beállítógombok és tárcsák kerültek. A WX300 egy 18 megapixeles, 25 - 500 mm-es, azaz 20-szoros nagyításra képes kompakt, ezen kiemelendő a beépített Wi-Fi. Okostelefonról irányítható, és a kiadott közlemény szerint közel 500 kép elkészítésére képes egyetlen feltöltéssel. A TX30 vékonysága és vízállósága miatt egyedi, a por-, fagy- és ütésálló kialakításának köszönhetően kiváló útitárs úszáshoz, könnyűbúvárkodáshoz, síeléshez vagy bármilyen extrém körülmények közötti fotózáshoz. Optikája ötszörös nagyítású (26 - 130 mm-es).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képernyőre a nagyobb változathoz

Mindegyikbe Exmor R CMOS szenzor került, a cég közleménye szerint több fényképezési szituációt képesek felismerni, beleértve a gyengén megvilágított jeleneteket is. A kezdőknek szánt SuperiorAuto módnál mellőzhető a helyes beállítás megtalálásának kényelmetlensége. A fényképezőgépekbe továbbá számos művészi képhatás is beépítésre került, mint például a játék-fényképezőgép, élénk szín, lágy High-key világ vagy a részleges színkiemelés.


A WX-300 és TX-30 újdonsága a ”Szépitő hatás”, mely simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását. A funkció számos korábbi számítógépes képszerkesztő utómunkálatot válthat ki. A továbbfejlesztett vaku fokozza a fényképezőgép érzékenységét, így azonos fénymennyiségnél a korábbi modelleknél jobban képes megvilágítani a távolabbi tárgyakat is. A szélesebb vakutartomány különösen hasznos beltéri vagy sötétedéskor készített fényképek esetén. A 2013-as új Cyber-shot modellek felvételei a TRILUMINOS képernyővel felszerelt BRAVIA televíziókon szélesebb színpalettával láthatók.

A Cyber-shot TX30 és HX300 áprilistól, a WX300 májustól lesz elérhető Magyarországon.

Sony SLT- A58

Az A58 az A37 és az A57 utódja, azaz egyszerűsödik a cég termékvonala. A féligáteresztő tükrös technológiával felszerelt 20,1 megapixeles fényképezőgépbe Exmor APS HD CMOS került. BIONZ képalkotó motorja másodpercenként 8 kép feldolgozására képes, az érzékenység ISO 100 és 16 000 között állítható. A vázban van képstabilizátor, képes Full HD videórögzítésre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A 15 pontos autofókuszt egy kiegészítő Lock-on rendszer támogatja meg. OLED keresője képes valós időben mutatni a kompenzációs hatás-, a rekesz-, az ISO- és a fehéregyensúly-beállítások értékeit. Automatikája ha akarjuk, felismeri a képen látható tárgyakat, személyeket, majd a körülményekhez képest a lehető legjobb kompozíció szerint vágja meg a képet. Az A-bajonettes gépre 35-féle objektívet tehetünk. Áprilisban lesz elérhető Magyarországon.

Sony NEX-3N

A cserélhető objektíves szuper kompakt elődjénél, az F3-nál kisebb vázat kapott, tömege mindössze 210 gramm. APS méretű 16 megapixeles CMOS van benne, BIONZ processzorra megegyezik nagyobb testvérével. 7,5 centis LCD-kijelzője teljes 180 fokban átfordítható. Abban is a kompaktokra hasonlít, hogy a házra ujjheggyel állítható zoomkar került, amellyel egykezes önportré készítés esetén a digitális zoom, míg egy kompatibilis objektív használata esetén a fókusztávolság állítható. Ebben is van tárgyfelismerés, videórögzítést AVCHD 50i/25p formátumban tud. Tudása 13 E-bajonettes telefotó, nagylátószögű, zoom- és makroobjektívekkel használható, de egy adaptergyűrű segítségével további 35 A-bajonettes objektív állhat rendelkezésünkre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képernyőre a nagyobb változathoz

Az új Sony NEX-3N fényképezőgép március végétől jelenik meg a magyarországi elektronikai boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!