Alex

Bemutatta tavaszi termékskáláját a Sony

A Sony bejelentette a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, melyek elődjeiknél nagyobb felbontású szenzort és gyorsabb elektronikát kaptak.

Egyszerre nyolc új fényképezőgépet mutatott be a japán gyártó. A Cyber-shot H-széria új megazoom modelljei a DSC-HX200V, DSC-HX30V, DSC-HX20V, DSC-HX10V és a DSC-H90. Aki ismeri a jelenlegi termékskálát az egyből láthatja a specifikációk alapján, hogy valójában a tavalyi masinákat turbózták fel. A termékekbe aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető, a vékony lencsetagok a fényképezőgépek vastagságára is jó hatással vannak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
DSC-HX30V - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A HX30V 25-500mm-es fókusztávolsággal, azaz 20-szoros optikai nagyítással érkezik. Kiemelendő még az AVCHD Full HD 50p videofelvétel, a művészi Picture Effect módok, a 3D felvétel és a GPS. A HX20V szinte ugyanez, csak nincs benne Wi-Fi, mellyel a fotókat egyből a számítógépünkre menthetjük, elküldhetjük egy netes képmegosztó szolgáltatásra, a Sony felhőtárolójába vagy akár egy okostelefonra. A gépeknél a Sony bevezeti a különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity), amely gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést; a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. A HX20V részben "SoRPlas" (Sony Recycled Plastic), anyagból készült, amely olyan tűzálló polikarbonát, amelyben az újrafelhasznált anyagok aránya eléri a 99%-ot.

Klikk ide! Klikk ide!
DSC-H90 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A H90-be új 18 megapixeles Exmor R BSI CMOS szenzor került egy Bionz képfeldolgozó processzor társaságában. A kettő együtt gyenge fénynél is jó minőségű felvételeket és gyors autofókuszt ígér. A kiadott közlemény szerint napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni, a végeredményt egy 3 collos 921 ezer pixeles LCD-n nézhetjük meg. A Pixel Super Resolution technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg, ami azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés. Nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ennek kiküszöbölésére szolgál az optikai SteadyShot: a giroszkóp elvén működő képstabilizáló kompenzálja a felvétel közbeni remegést, ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők. Full HD videózás közben is készíthetünk 13 megapixeles fotókat, továbbá van benne GPS.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
DSC-HX200V - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A HX200V váza és optikája ugyanaz, mint a 2011-es HX100V (egy 30x-os optikai zoomtartományt átfogó és DSLR-stílusú vezérléssel rendelkező gépről van szó), hasonlóan a HX10V is szinte megegyezik a HX9V-vel, csupán szenzoruk új, gyorsítottak az autofókuszon és továbbfejlesztett fotózási opciókat kaptak. A H90 lencséi megegyeznek a HX10V-vel, de már 16 megapixeles CCD-t használ és nincsenek meg benne a felsőkategóriás HX modellek témamódjai. A 16x-os optikai zoom 24mm-es széleslátószögű optikával egyébként igen sokféle kihívást képes megoldani a tájképektől a teljes képkockát kitöltő közeli felvételekig.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
DSC-10V - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Cyber-shot WX100 a legkeskenyebb pontján 17,5mm-es, 10x-es optikai zoomra képes. Szintén karcsúságával akar kitűnni a TX20, de a W690-ről sem lehet sok érdemlegeset mondani, hiszen egy átlagos, alkalmankénti kattintgatásra szánt gép, ennek megfelelő képességekkel, mint a panorámamód és az optimális beállítások automatikus kiválasztása.

Klikk ide! Klikk ide!
DSC - WX100- klikk a képekre a nagyobb változathoz

A HX200V e hónapban érkezik 480 dolláros áron, a HX30V és a HX20V májusban 420, illetve 400 dollárért, a HX10V és a H90 pedig 330 és $250 dolláros árcédulával. A Cyber-shot TX20 és W690 2012 májusának közepétől lesz kapható, várható áruk egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!