Alex

Hét új fényképezőgépet mutatott be a Sony

Továbbfejlesztett fotózási funkciók, gyorsabb képmegosztás és a kezdő fotósokat segítő megoldások vannak az új, időjárás álló fényképezőgépekben.

A Cyber-shot WX80 és WX60 modellek egymástól alig térnek el, mindkettőbe 16 megapixeles Exmor R CMOS chip került, Carl Zeiss objektívjük pedig nyolcszoros nagyításra képes (28 – 224 mm). Hátlapjukra 2,7 collos LCD-t szereltek alig 230 000 pixellel, de van bennük képstabilizátor, mely a Full HD videófelvételnél is használható.


A CES-en bemutatott Sony fényképezőgépek

Egyetlen különbség köztük a vezetéknélküli kapcsolat, mellyel csak a WX80 büszkélkedhet. Ezzel a készített képeket azonnal okostelefonunkra, táblagépünkre küldhetjük egy mobilalkalmazás segítségével, hálózatba kötött televízión is megtekinthetjük vagy egyszerűen feltölthetjük közösségi oldalunkra. Okostelefonunkat akár távirányítóként is alkalmazhatjuk, melyet használhatunk például második exponáló gombként önarcképekhez vagy csoportos fotókhoz, de akár a videófelvételt, zoomolást, vaku mód kiválasztást, időzítést és a képek visszanézését is megoldhatjuk távirányítással.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A WX80-ba Exmor R BSI CMOS szenzor került 25-200mm-es objektívvel

A Cyber-shot TF1-et a sportemberek elnyűhetetlen eszközének szánták, ennek megfelelően rázkódásnak ellenálló házat kapott, és hóban, homokban, porban, fagyban és 10 m mélységig még vízben is működik. A házba egy 16 megapixeles Super HAD CCD lapka került a négyszeres nagyításra képes (25 - 100mm) Sony lencsék mellé. LCD-je szintén 2,7 collos, továbbá fényerejét automatikusan szabályozza, így könnyítve meg a külső helyszíneken történő fotózást. Kialakításánál fogva a kezelését nem lehet elügyetlenkedni, így alkalmas akár hegymászás, vagy biciklizés közbeni fotózásra is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A strapabíró, rázkódás-, por- és vízálló TF1-nél minden csatlakozót egy zárható ajtó mögé dugtak. A negyedik képen a W730 van

A W730-ban és W710-ben 16 megapixeles Super HAD CCD dolgozik, előbbi nyolc (25 - 200mm), utóbbi ötszörös nagyítású (28 - 140mm) optikával kiegészítve. Ezek a mindennapi fotózáshoz készültek kezdők számára, bonyolult beállítások nélkül készíthetünk velük jó felvételeket. A Cyber-shot H200 a sorozat csúcsa, de persze objektívet ezen sem tudunk cserélni. A ház és DSLR gépekhez hasonló stílus már az Alpha családhoz igazodik. 20 megapixeles CCD-vel, 3 collos LCD-vel és 26-szoros optikai zoommal (22,3 - 580 mm) látták el. Két AA elemmel megy, ajánlott ára 250 dollár.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A H200 a cég olcsó megazoomja

A teljes fényképezőgép-család újdonsága a Beauty Effect, ami simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását. A funkció számos korábbi számítógépes képszerkesztő utómunkálatot válthat ki. A most bemutatott masinák több fényképezési szituációt képesek felismerni, beleértve a gyengén megvilágított jeleneteket is. A Superior Auto mód használatával így megkímélhetjük magunkat a helyes beállítás megtalálásának kényelmetlenségeitől is. Az új modellekbe továbbfejlesztett vaku is került, ami a cég közleménye szerint azonos fénymennyiségnél a korábbi modelleknél jobban képes megvilágítani a távolabbi tárgyakat.

Klikk ide! Klikk ide!
A W710 egy egyszerű százdolláros kompakt

Az új Cyber-shot paletta 2013. februárjától elérhető Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!