Alex

Középkategóriában újít a Sony SLT-A57

A Sony bejelentette félig áteresztő tükör technológiával készült fényképezőgép családjának legújabb modelljét, az α57-et.

Másfél évvel ezelőtt jelent meg a fix tükrös α55V, ennek utódja a most megjelent α57. Azonos áron, de GPS nélkül, viszont több új funkcióval jelentkezik. Váza a jóval drágább A77/A65V dizájnját követi, nagyobb és komfortosabb lett, bár ennek lehet hogy sokan nem fognak örülni. Ugyan szenzora elődjéhez hasonlóan 16 megapixeles, de ez is új, a NEX-5N-ét emelték át ide. A félig áteresztő tükör sajátsága, hogy a beérkező fény egyidőben jut a CMOS és az AF szenzorra, így folyamatos autofókusz működést biztosít fényképek, sorozatfelvételek és videók készítésekor egyaránt. A komponálás és a fókuszbeállítás valósidejű előnézetben ellenőrizhető a 100%-os lefedettségű 1 440 000 képpontos elektronikus keresőben.

Az Exmor APS HD CMOS chip a legfrisebb BIONZ képalkotó rendszerrel működik együtt, ami azt jelenti, hogy funkciók özöne várja használóját. Érzékenységi tartománya ISO 100 - 16 000 közötti. Az α65 esetében már bemutatkozott 15-pontos AF rendszer 3 kereszt szenzora TTL fáziseltolásos autofókuszt nyújt. A tárgykövetéses AF az arcokat vagy bármely más kiválasztott elemet akkor is figyel, ha a megadott tárgy előtt egy másik elhalad.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az α57-tel maximálisan 8 kép/mp-es sorozatfelvétel készíthető, de csökkentett, 8 megapixeles felbontásban 12, és a szenzor középső tartományát 1,4x értékre nagyítva lehet közeli sorozatfelvételeket készíteni. Ebben a modellben mutatja be a Sony az "Auto Portrait Framing" funkciót. Az arcfelismerő funkciónál a fényképezőgép meghatározza a tárgy helyzetét, majd automatikusan keretbe foglalja, eközben a "Pixel Super Resolution" technológia biztosítja, hogy a kép témája a felesleges részek levágása után is teljes felbontásban maradjon. A fényképezőgép az eredeti és a komponált verziót is elmenti. Full HD videofelvételekre képes 50p (progresszív) képfeldolgozással, emellett választható a 25p minőség is.

Az A55V legnagyobb hibája a gyenge akkumulátor-kapacitás és a videózás közbeni manuális beállítási lehetőségek hiánya volt, de mindkettőt megoldották, előbbi a korábbi 330 képről 550-re nőtt egy feltöltéssel. A specifikációk alapján, ha képminősége nem hagy nagyobb kivánnivalókat maga után akkor igen versenyképes termék lehet, ha pedig valaki feljebb akar lépni, választhatja a gyártó másik termékét, az A65V-t (nagyobb felbontás, GPS, jobb elektronikus kereső). A sajtóközlemény szerint az SLT-A57 félig áteresztő tükrös Sony fényképezőgép 2012. áprilisában jelenik meg Európában, vázának ára az Egyesült Államokban 700 dollár, 18-55mm-es alapoptikával (F3.5-5.6) együtt 800 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #2
    Olvasom a teszteket, elég szépen alakul ez a féligáteresztő tech.
    Begyöpösödött öreg márkák jó lesz ha odafigyelnek... :)
  • cloud.strife #1
    Remélem az A65/77 is megkapja firmware frissítésben ennek a jpeg minőségét.