MTI

Kína az Apple legnagyobb piaca lesz

Kína előbb-utóbb az Apple legnagyobb piacává fog válni - hangoztatta Tim Cook, az amerikai óriásvállalat elnök-vezérigazgatója, akivel több kínai lap is interjút közölt pénteki számában.

Cook a Hszinhua hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy új termékekkel fog megjelenni a kelet-ázsiai országban, de nem volt hajlandó kommentálni azt a korábban elterjedt feltételezést, miszerint egy olcsóbb, az iPhone 5-re hasonlító, de más anyagok felhasználásával gyártott készüléket visz a feltörekvő piacra. Cook a Sina hírportálnak azt hangsúlyozta, célja, hogy új termékeik az engedélyeztetési eljárás rövidítésével a lehető leggyorsabban jussanak el a kínai piacra. Az Egyesült Államokban tavaly szeptemberben bemutatott iPhone 5-öt Kínában például csak december közepén kezdték árusítani, s három nap alatt több mint ötmilliót adtak el belőle. A mini iPadek egykettőre hiánycikkekké váltak.


Az Apple termékek rendkívül népszerűek a kínai piacon, a városokban már-már tömegcikknek számítanak. Hivatalos márkaáruházakból a szárazföldi Kínában összesen nyolc van, három Pekingben és három Sanghajban, valamint egy-egy Sencsenben, illetve Csengtuban, s további három található Hongkongban. A cég első Apple Store-ját 2008-ban nyitották meg Pekingben, és Ázsia eddigi legnagyobbját októberben adták át, szintén a fővárosban. Cook most megerősítette, hogy a cég rövidesen 25-re emeli áruházainak számát, ami megegyezik a már 2010-ben meghirdetett céllal, bár akkor a határidőt 2012 végére szabták.

A China Daily összeállításában kitér rá, hogy az Apple-vezér tárgyalt a ipari és információtechnológiai miniszterrel, Miao Vejjel. Felkereste a China Unicomot, az egyik partner szolgáltatóját, valamint járt Kína és a világ legnagyobb mobilszolgáltatójánál, a 700 millió előfizetővel rendelkező China Mobilnál, erről azonban részleteket nem közölt. A China Mobile az egyetlen a nagy kínai szolgáltatók közül, amely nem kínál Apple termékeket előfizetőinek. Az 1,1 milliárd mobil-előfizető hazájában Cook arról is beszélt, hogy ígéretesnek tartja az országot és annak piacát, s hogy mennyire a hatása alá került. Emlékeztetett: legalább húsz alkalommal járt már kínai földön, először 1996-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #57
    Ja, ami kimaradt, hogy valószínűleg Ass!us most sem kukázza ezen motyókat, meg is lett az eredménye...

  • levente68 #56
    "Az ASRock egyébként ASUS leányvállalatként kezdte, méghozzá 2002-ben. Az ASRock a belépőszintű termékek piacán szállt harcba annak érdekében, hogy az anyavállalat termékeinek ne jelentsen konkurenciát."

    ...valamint, hogy az akkor még minőséget képviselő Asus termékekhez fel nem használható ócska alkatrészeket és részegységeket ne kelljen tonnaszám kukázni...


    Roppant egyszerű, a szüleménye kikerült az irányítása alól és saját életre kelt.
    Láttunk már ilyet.

    Sok sikert kívánunk nekik ezen az úton, de meg kell jegyezni, hogy a szintén züllés útjára lépett MSI legyűrése még mindig nem jelenti a vállalat termékeinek garantált működését, de várjuk, hogy így legyen!
  • Jakuza001 #55
    "az értesülések egyelőre nem hivatalos forrásból származnak"

    Megint jot nevettunk.
  • narumon #54
    A SemiAccurate forrásai szerint az ASUS ajánlatot tett az ASRock felvásárlására, igaz, az értesülések egyelőre nem hivatalos forrásból származnak, így illik őket kellő távolságtartással kezelni. A források azt is tudni vélik, hogy a Pegatron, az ASRock jelenlegi tulajdonosa elégedett az ASUS feltételeivel, azaz látszólag ebben a tekintetben nem lehet akadálya a felvásárlásnak.

    Az ASRock az elmúlt évek során lassan, de fokozatosan kezdett el felfelé kúszni az alaplap piac képzeletbeli ranglétráján, ami annak köszönhető, hogy a gyártó egyre jobb minőségű, egyre versenyképesebb alaplapokat kínál, amelyek ár és szolgáltatások tekintetében egyaránt jó választásnak minősülnek. A fejlődés idővel meghozta a gyümölcsét, ugyanis 2010 folyamán az ASRock-nak sikerült beelőznie az MSI-t, így a világ harmadik legnagyobb alaplapgyártójává lépett elő.

    Az ASRock egyébként ASUS leányvállalatként kezdte, méghozzá 2002-ben. Az ASRock a belépőszintű termékek piacán szállt harcba annak érdekében, hogy az anyavállalat termékeinek ne jelentsen konkurenciát. A Taipei Times 2007-es beszámolója szerint az ASRock később kiszervezésre került a Pegatronhoz, méghozzá az ASUS gyártási műveleteivel együtt. Nem sokkal ezután a cég kínálatában a belépőszintű alaplapok mellett felsőkategóriás megoldások is megjelentek, sőt, ilyenekkel napjainkban is találkozhatunk – gondoljunk csak a majdnem 100 000 forintba kerülő Z77 Extreme9-es modellre, ami egy igazi nagyágyú.
  • Jakuza001 #53
    Az Asrock az Asus leanyvalalata volt, de mar regen nem az.
  • levente68 #52
    Olyan dolog ez kb., mint egyes cuccok első szériás dolgait megvenni, ezt még maxiszupiprémium cuccoknál is sokszor beszopja a sok sznob majom, szaladván mozgósítani a kapcsolatait, hogy az első az övé lehessen és faszhosszabbítóként a többi majom elé kicsaphassa. Minden hasonlat sántít és én is tudom, hogy sokat fejlődött Asrock, de még nem tart ott, hogy én ajánljam bárkinek. Utolsó erre kérdező barátomnál elhárítottam a kérdést, tegyen saját belátása szerint.
  • levente68 #51
    Nézd, én nem szeretnék beleesni abba a hibába, amibe neked sikerült.

    Teszteredmények alapján vásárolt Asrock prémium lap is csinált csupa ökörséget jóbarátomnál, aki könyörgésem ellenére megvette. Szopott jó sokat vele, szerencsére végül kicserélték neki.

    A továbbiakban pedig veled se tudok mást tenni, ismétlek:

    Nekem mindegy, használd, ajánld, én nem fogom mindaddig, míg jó ideje bizonyítottnak nem tekinthetem.

    Márpedig a rossz híre az jó ideig bizonyított volt és kész.

    Nem azt állítom tehát, hogy ma is és mind szar, de hogy a legfurább hibákat generálta a gagyi alkatrészek miatt régen, az biztos.


    Nem az első cég lesz, ha úgy lesz, amelyik összeszedte magát, ma már az anyacége szarabb nála, ez is igaz, Asus lapot se vennék, nem is véletlen, hogy felvásárolná Asus és az sem, hogy sokan nem örülnek ennek.


    Amint valóban tiszta lesz, hogy jó és megbízható, igazad lesz, ma még nincs és pont. Akkor lesz igazad és nem visszamenőleg.
  • Jakuza001 #50
    Szorozd meg a szamokat ugy jobban hangzik. Inkabb fekudj vissza az agyadba vagy az autoba, ahogy szallitani szoktak es ne mozogj mert megerolteted magad te szerencsetlen.
  • narumon #49
    És akkor még a Fatal1ty sorozatot nem is említettük, meg a nem kicsi újságok tesztgyőzelmeit, de ez is mindegy. Besorolhatod a gagyi kategóriába csak azzal elég nagyot tévedsz.
  • narumon #48
    Off. Nem tudom mondjuk 8 évvel ezelőtt milyen volt nem is erről beszéltünk.
    Amit én tudok - sok száz eladott darab után sem volt velük gond (ellentétben mondjuk Gigabyte és MSI lapokkal amikről később teljesen leálltunk). Amik szintén gond nélkül mentek azok a gyári Intel lapok voltak még, sajnálattal hallom, hogy kiszáll az intel is, nyilván a legtöbben megveszik a 8-12e forintos alaplapot, ott meg jót nem nagyon lehet kínálni.
    Szintén annyit tudok még, hogy nekem ez már a második asrock alaplapom pár éven belül - ez is hiba és gond nélkül üzemel, a funkcióit és használhatóságát meg kimondottan csipázom - nincs okom, hogy a következő lapom ne Asrock legyen.
    Szintén annyit tudok még, hogy a világon rengetegen használják teljes megelégedéssel, hiba nélkül.
    Szintén annyit tudok még, hogy állításoddal ellentetbén pont, hogy minőségi alkatrészekből készül (nézz meg egyet), és nem a gagyiból. És most nem a 10e forintos lapról beszélünk (azt hiszem ilyet is gyártanak) hanem a normális alaplapokról amiből egy asrock is 30-40e forint csakúgy mint az Asus a Gigabyte vagy bármelyik másik. On