Berta Sándor

40 milliárd letöltésnél tart az Apple App Store

A kaliforniai konszern internetes alkalmazásboltja 2008 nyara óta elérhető, azóta onnan több mint 40 milliárd programot töltöttek le a felhasználók.

Az összes letöltés száma az Apple App Store esetében tavaly majdnem 20 milliárd volt, egyedül 2012 decembere kétmilliárdos forgalmat hozott.Ebben nincsenek benne a frissítések és az egyes szoftverek többszöri letöltése. A társaság eddig több mint 7 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek, és mivel a befolyó összegek 30 százalékát tartja meg magának ki lehet számolni mindez milyen zsíros üzletet jelent. Eddy Cue, az Apple felhőrészlegének vezetője hangsúlyozta, hogy a tavalyi esztendő hihetetlen év volt az iOS fejlesztői közössége számára és továbbra is komoly pénzeket fektetnek be az App Store rendszerébe azért, hogy a fejlesztőknek a lehető legjobb megtérülést biztosítsák termékeik terjesztéséhez.

Az App Store jelenleg több mint 150 országban érhető el és 500 millió regisztrált felhasználói fiókkal rendelkezik. 300 000 alkalmazást optimalizáltak az iPad készülékek nagyobb kijelzőjén való működésre. A fejlesztők eddig összesen 775 000 programot készítettek az iPhone, az iPad és az iPod touch modellekhez. 23 kategóriában érhetők el játékok, újságok, magazinok, hírek, gazdasági, sport, egészségügyi, fitnesz és utazási ajánlatok. A szolgáltatás népszerűségére jellemző, hogy az Electronic Arts, a Ubisoft, az Autodesk, a Marvel és a Major League Baseball folyamatosan növelik az iOS-használóknak szóló ajánlataikat.

"A Temple Run 2012-es sikere elképesztő volt. Nem akartunk mást, csak egy olyan játékot kifejleszteni, amely szórakoztató és egyszerűen játszható, de miután megjelent az App Store kínálatában robbanásszerűen hódítani kezdett. Tavaly több mint 75 millió letöltést regisztráltunk" - jelentette ki Keith Shepherd, az Imangi Studios társalapítója. "Cégünk világszerte több mint 100 teljes munkaidős munkatársat foglalkoztat, akik nem csinálnak mást, mint programokat fejlesztenek. Több mint 20 éve vagyok jelen a technológiai szektorban, de soha nem találkoztam olyan szoftvereknek létrehozott dinamikus piactérrel, mint az App Store" - mondta támogató nyilatkozatában Calvin Carter, a Bottle Rocket Apps elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #1
    Töltelékcikk.