• narumon
    #54
    A SemiAccurate forrásai szerint az ASUS ajánlatot tett az ASRock felvásárlására, igaz, az értesülések egyelőre nem hivatalos forrásból származnak, így illik őket kellő távolságtartással kezelni. A források azt is tudni vélik, hogy a Pegatron, az ASRock jelenlegi tulajdonosa elégedett az ASUS feltételeivel, azaz látszólag ebben a tekintetben nem lehet akadálya a felvásárlásnak.

    Az ASRock az elmúlt évek során lassan, de fokozatosan kezdett el felfelé kúszni az alaplap piac képzeletbeli ranglétráján, ami annak köszönhető, hogy a gyártó egyre jobb minőségű, egyre versenyképesebb alaplapokat kínál, amelyek ár és szolgáltatások tekintetében egyaránt jó választásnak minősülnek. A fejlődés idővel meghozta a gyümölcsét, ugyanis 2010 folyamán az ASRock-nak sikerült beelőznie az MSI-t, így a világ harmadik legnagyobb alaplapgyártójává lépett elő.

    Az ASRock egyébként ASUS leányvállalatként kezdte, méghozzá 2002-ben. Az ASRock a belépőszintű termékek piacán szállt harcba annak érdekében, hogy az anyavállalat termékeinek ne jelentsen konkurenciát. A Taipei Times 2007-es beszámolója szerint az ASRock később kiszervezésre került a Pegatronhoz, méghozzá az ASUS gyártási műveleteivel együtt. Nem sokkal ezután a cég kínálatában a belépőszintű alaplapok mellett felsőkategóriás megoldások is megjelentek, sőt, ilyenekkel napjainkban is találkozhatunk – gondoljunk csak a majdnem 100 000 forintba kerülő Z77 Extreme9-es modellre, ami egy igazi nagyágyú.