Berta Sándor

Az Amazon is használhatja az App Store nevet

Újabb veresegét szenvedett az Amazon elleni jogi vitában az Apple. Az oaklandi kerületi bíróság ugyanis úgy döntött: nem félrevezető, hogy a kereskedelmi platform is az Appstore nevet adta a szoftverboltjának.

Az Apple és az Amazon közötti jogi vita évek óta húzódott, a tárgya pedig annak a kérdésnek a tisztázása volt, hogy az almás konszernen kívül illetheti-e más cég is Appstore vagy App Store névvel az alkalmazásboltját. Nos, a Bloomberg és a Reuters tudósításai alapján a kérdésre a válasz egyértelműen igen.

Phyllis J. Hamilton kerületi bíró ítéletében kimondta, hogy semmilyen olyan bizonyítékot sem talált amely azt támasztaná alá, hogy az Amazon a saját szoftverboltjával az Apple App Store funkcióit és tulajdonságait másolná le. Az Apple azzal vádolta meg a vetélytársát, hogy megsértette a márkanevekhez fűződő jogát, valamint a felhasználókat félrevezető módon reklámozta Appstore boltját, amely 2011. márciusa óta elérhető. A társaság azt akarta elérni, hogy a bíróság közvetett módon kötelezze névmódosításra az Amazont, mondván az App Store névből a vásárlók többsége egy Apple-termékre asszociál.

A mostani döntést eddig sem az Apple, sem az Amazon részéről nem kommentálta senki. A kereskedelmi platform fontos részgyőzelmet aratott, ugyanakkor a per augusztusban folytatódik, a márkanév megsértésével kapcsolatban akkor dönt a testület. A bíró 2011 júliusában már elutasította az Apple beadványát és elhalasztotta a tárgyalást, vagyis az Amazon szempontjából eddig minden kedvezően alakult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vol Jin #25
  Simán beleillik az apple képbe, ezért az ember már nem is kételkedik.

  Ma olyan szintre jutottak, mint a 90-es években a MS. A legdurvább lemeztömörítő a 6-os DOS-ban. Elkészítette egy cég, az MS simán belerakta, pert vesztett, és kivette, majd visszaperelte a céget annak új verziója miatt, és a perbe belebukott céget a kártérítésért cserébe bekebelezte, majd 6.22-es változatban kiadta annak programjával ami már az övé volt, a DOS-t. Mára javítottak a megítélésükön. Az apple is átfog menni ezen a változáson, mert már a növekedésük ellen hat a rossz megítélésük. Sokan csak azért nem vesznek apple terméket, mert unszimpatikus nekik a cég. Jelenleg ezt fel sem fogják, mint a MS a 90-es években.
 • narumon #24
  "A nyomozás a múlt héten kezdődött, miután a cégcsoport egyik volt vezető jogásza azt állította: a Samsung 215 millió dollár értékű titkos pénzalapot hozott létre befolyásos személyiségek, köztük ügyészek, bírák és állami tisztségviselők megvesztegetése érdekében."

  "A teljes dél-koreai gazdaságot megrázta az a botrány, amelyet a legnagyobb családi kézben lévő vállalatcsoport, a Samsung egykori házi ügyvédje robbantott ki. A hírek egy óriási vesztegetési ügyről számolnak be, amelynek szálai akár egészen az elnökig is elérhetnek"

  stb stb
 • narumon #23
  "Az Európai Bizottság 331 millió euróra, vagyis mintegy 91 milliárd forintra büntette azt a tíz memóriagyártót - köztük a Samsungot és a Toshibát - akik évekkel ezelőtt árkartellt hoztak létre a DRAM-árak összehangolt manipulációja érdekében."

  "Árkartellt folytatott a tévékbe szánt katódsugárcsövek terén több nagy elektronikai gyártó, akikre az Európai Bizottság hatalmas bírságot készül kivetni, állítja belsős forrásokra hivatkozva a Reuters. A hírügynökség pénteki cikke szerint a kartellben a Samsung SDI, az LG, a Philips, a Matushita (Panasonic), a Toshiba a Thomson is részt vett, de a büntetés kiterjed majd az LG és a Philips által alapított LG Philipsre (azóta már LG Display), valamint a Matsushita és a Toshiba leányvállalatára, az MT Picture Displayre."

  "az LG Electronics 380 millió dollárt fizet az alpereseknek az LCD-piacon elkövetett árrögzítési gyakorlatért. A tíz perbe fogott vállalat közül ezzel a dél-koreaiak fizetik messze a legnagyobb összeget, a teljes kártérítés több, mint egyharmadát."

  "Jelentős bírsággal sújtottak Dél-Koreában több nagyobb mobiltelefongyártót és helyi szolgáltatókat, miután kiderült, hogy az érintett cégek mesterségesen felpumpálták készülékeik árát, majd ebből kínáltak "kedvezményeket". A büntetést kiérdemlő cégek között olyan nagy neveket találunk, mint a Samsung Electronics, az LG Electronics, vagy a Pantech és az SK Telecom."

  Valóban ezek patyolatcégek...
 • sanyicks #22
  kartellezni a vinyó gyártók meg a mobilszolgáltatók szoktak. Az intel vesztegetett, lefizetett. De a többi?
 • Vaszilij Artyom #21
  Vicces is lenne ha sikerült volna ezt levédetnie..
 • narumon #20
  Ismertem, meg forrást is, erre volt válasz, hogy ne higyjen el mindent. Ha egy weboldalon megjelenik egy kacsa hír és többen is átveszik az már akkor true forrás? Elég ha szétnézel mennyi ilyen kacsa kering a világban. Az urban legendekről nem is beszélve. Folyamatosan terjednek és mindenki beszopja anélkül, hogy utána nézne, de attól még csak urban legend és nem valóság.
 • narumon #19
  Nem onnan csak kartellezés, lefizetés, vesztegetés és társai szivárognak ki. Valóban jobb mint a mindenkit perelés.
 • levente68 #18
 • errorista #17
  bűnei? mesélj
 • sanyicks #16
  jaj már megint a relativizálgatás, hogy elsikáld kedvenc vállalatod bűneit. Nem ilyen szarrágó undorító cég, talán csak az m$ van de ők is amatőrnek számítanak az apple-hez képest. Nem látom hogy pl a gugli a samsung a htc, az amd az intel, az nvidia, folyamatosan támadna meg fűt fát viccesen szánalmas szabadalmakkal.