Berta Sándor

Módosította tartalomazonosító rendszerét a YouTube

A videomegosztó javított tartalomazonosító rendszerén. Azzal, hogy a szerzői jogtulajdonosok védekezhetnek az indokolatlan törlések ellen, a jövőben sokkal megbízhatóbb lesz a szolgáltatás.

Thabet Alfishawi, a YouTube menedzsere blogbejegyzésében foglalta össze a legfontosabb változásokat. A platform azt szeretné, hogy a jövőben azok a szerzői jogi tulajdonosok, akiknek a felvételeit tévedésből törölték, az eddiginél hatékonyabban védekezhessenek, ezért módosították a tartalomazonosító rendszer néhány funkcióját. Javítottak azon az algoritmuson, amelynek a szerzői jogi követelések jogosságát kell felismernie. Amennyiben kétséges a követelés jogossága, akkor az egyes eseteket a YouTube munkatársai is megvizsgálják. Minderre azért is szükség van, mert több mint 3000 szerzői jogi tulajdonos eddig már több mint tízmillió videocímet nyújtott be, ezek ellenőrzése azonban közel sem egyszerű feladat, ráadásul nem is végezhető el gyorsan.

Egy adott videó szerzői jogainak tulajdonosa az eddiginél sokkal jobban védekezhet a tartalom esetleges törlése ellen. A jövőben lehetőség lesz fellebbezés benyújtására, és amennyiben ez megtörténik, akkor vagy azonnal elfogadják a beadványt, vagy formális DMCA-panaszt nyújtanak be az illetékes hatósághoz, amely dönt az adott ügyben.

A YouTube az automatikus videoazonosítás 2007-ben vezette be, miután jogi vitái voltak néhány zenei kiadóval. Az egyes anyagokat digitális ujjlenyomat alapján azonosítják. Augusztus elején a Curiosity sikeres Marsra szállását szerzői jogi ügy árnyékolta be, ugyanis az E. W. Scripps letöröltette a NASA hivatalos YouTube-csatornájáról azt a videót, ami az eseményt örökítette meg, mondván a felvétel sérti a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) törvényt és az abban biztosított szerzői jogait. A Scripps később elismerte, hogy hibát követett el és elnézést kért az "időszakos kényelmetlenségért."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #7
    Örülök, hogy egyeseknek elég a Youtube minőség "mozizásra", de a legnagyobb probléma ott van, hogy hiába nyújtottam be ellenvetésemet egy rosszul dektektált saját magam által készített(felvett és vágott) video miatt, azt írták, hogy az elbírálás egy hónap, de addig is letíltják, persze az anyag aktualitása már elvész addigra.
    Bekaphatja a Youtube a "korrekt" működését.
  • FoodLFG #6
    Nehogy meglátogassátok az oldalt. Már innen látszik, hogy kamu.
    Az ilyen férgeket kasztráltatnám.
  • KMD #5
    a YouTube ha nem vigyáz, könnyen rávernek... jön az iWowWe!!! sokkal több szolgáltatással, jó minőségben, folyamatosan fejlesztve... ja és még vissza is oszt a hasznából...
    http://ln0250.iwowwe.com/
  • caius marius #4
    El akartam menni moziba, megnézni a Prometheus-t. De jó hogy fent van a jútubon. Hogy ez mekkora szar lett. Nem hittem volna, hogy Gombabácsi hsze még hasznos lehet...
    :)
  • IMYke2.0.0.0 #3
    -t
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Addig örülj, míg "röhelyes ezt a yutub"...
  • gombabácsi #1
    én már hónapok óta filmeket nézek yutubon XD

    már a prométeusz is fenn van kb 1 hete, nem veszik észre :D

    röhelyes ez a yutub...