Berta Sándor

A felhasználók majdnem fele nem frissíti a szoftvereit

A YouGov piackutató cég amerikai, brit és német internetezőket kérdezett meg arról, hogy milyen gyakran frissítik a számítógépükre feltelepített programokat.

A válaszolók 40 százaléka ismerte el, hogy nem frissíti rendszeresen az alkalmazásokat. Ez az arány az Egyesült Államokban 42, Nagy-Britanniában 41, míg Németországban 37 százalék volt. Általánosságban elmondható, hogy a férfiak gyakrabban frissítik a programjaikat, mint a nők. A rendszeresen frissítő felhasználók 76 százaléka azzal indokolta ezt a lépést, hogy így megvédheti a számítógépét a vírusoktól és a hackerektől, 67 százalékuk pedig azt reméli, hogy így kijavíthatók a használt alkalmazások hibái és azok kevesebbet fagynak le. A 47 százalékuk azzal indokolta a döntését, hogy így elérheti az új funkciókat, míg 52 százalékuknál a fő szempont az ingyenes frissítési lehetőség volt.


A rendszeres frissítésről lemondók 45 százaléka azzal érvelt, hogy azért dönt így, mert aggódik a számítógépe biztonsága miatt, míg 27 százalékuk túl hosszadalmasnak ítélte meg a frissítési folyamatokat. 25 százalékuk úgy vélte, hogy az új verziók nem igazán jelentenek előrelépést a korábbi kiadásokhoz képest, 20 százalékuk pedig attól tart, hogy a frissítések lelassítják a számítógépet. 18 százalék azt emelte ki, hogy az új szoftververziók rengeteg hibát tartalmaznak, illetve lefagyasztják a programokat. Érdekesség, hogy a rendszeresen nem frissítők 26 százaléka azt válaszolta: nem érti, hogy mi zajlik a frissítési folyamat során és miért is kellene frissítenie a meglévő alkalmazásait.


A felmérést a YouGov a Skype megbízásából végezte le. A Skype a Norton és a TomTom cégekkel közösen az International Technology Update Week nevű rendezvényre készül és azt szeretné elérni, hogy a felhasználók rendszeresen frissítsék a számítógépükön megtalálható szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rapid81 #32
    A Nero-ból van Lite verzió, ami csak és kizárólag az íróprogramot tartalmazza... Talán ha van 20MB az egész.
  • zola2000 #31
    De ha nő a rendszer gépigénye, akkor miért nem írják újra a hivatalos gépigényt?

    http://support.microsoft.com/kb/314865

    megnézném hogy az ajánlott gépigényen hogyan muzsikál az összes frissítésen az windows XP, hát még a minimálison.
  • nlght #30
    a vicc az hogy a nero-nál még nem jöttek rá, hogy mekkora öngólt lőttek maguknak, pedig még nem találkoztam élő emberrel, akinek a 6-os után tetszett volna bármelyik új verzió is
  • lordsithlord #29
    Igen, akad.

    Ha plug-in eszköz frissül, az újabb verzió csinálhat nagyobb forgalmat, mint az elődje. Ugyanez igaz böngészőre is, egy verzióváltáskor kerülhet be új eszköz, ami plussz forgalmat generál.
  • hunwhite #28
    nem is csoda, hogy belassul a rendszer egy-egy frissítés után.
    Főleg a 3 és a 486-osokon :D
    Lehet a C64-en gyorsabb? :)
    LOL:D
  • gkalcso #27
    Tapasztalat van már frissítés - mobilnet - magasabb számla ügyben?
  • gyűjtő #26
    Szia!
    Köszönöm az információt!
    Most, hogy olvastam a bejegyzésedet eszembe jutott, hogy egy évvel ezelőtt is a nyári többhetes vakáció idején bénult le a frissítés (a franciák megadják a módját a nyári szabadságolásnak!).
  • Bannedusermail #25
    Nem az én gépem volt. Pontosabban igen, csak nem használtam. Oda ajándékoztam úgy két éve egy 11 éves kisgyereknek, mert csak úgy volt otthon régi gépként. P4 1,7 Ghz, 128 MB RAM. IBM gép volt, ezért az újra telepítés az F11 lenyomását igényelte a POST alatt, és egy szervizpartícióról felírja a gyári állapotot, és olyan, mint amikor kivették a dobozból. Gondoltam, hozzá adom az SP3-at, de úgy belassult, hogy ihaj. Hát kellett szerválnom egy memória modult, mert a gyereknek megígértem, már várta, úgy meg nem adhattam oda neki. Az anyjának csak annyit mondtam, hogy ha a gyerek nem tanul vagy ilyesmi, akkor nem adhatja el, max eltiltja tőle.
  • cateran #24
    Az 1ik angol nyelvu topicban boncolgatjak a temat, vegul arra a kovetkeztetesre jutottak, hogy nyaralas:D
  • lordsithlord #23
    Természetesen az erőforrás igény nőtt azalatt a közel 8 év alatt, ami az XP és az SP3 között eltelt. Ez reális dolog.

    Azonban javaslom nézd meg mondjuk 1gb rammal az XP-t, majd utána tedd rá az SP3-at. Az eredmény egy jelentős gyorsulás lesz.