32
  • Rapid81
    #32
    A Nero-ból van Lite verzió, ami csak és kizárólag az íróprogramot tartalmazza... Talán ha van 20MB az egész.
  • zola2000
    #31
    De ha nő a rendszer gépigénye, akkor miért nem írják újra a hivatalos gépigényt?

    http://support.microsoft.com/kb/314865

    megnézném hogy az ajánlott gépigényen hogyan muzsikál az összes frissítésen az windows XP, hát még a minimálison.
  • nlght
    #30
    a vicc az hogy a nero-nál még nem jöttek rá, hogy mekkora öngólt lőttek maguknak, pedig még nem találkoztam élő emberrel, akinek a 6-os után tetszett volna bármelyik új verzió is
  • lordsithlord
    #29
    Igen, akad.

    Ha plug-in eszköz frissül, az újabb verzió csinálhat nagyobb forgalmat, mint az elődje. Ugyanez igaz böngészőre is, egy verzióváltáskor kerülhet be új eszköz, ami plussz forgalmat generál.
  • hunwhite
    #28
    nem is csoda, hogy belassul a rendszer egy-egy frissítés után.
    Főleg a 3 és a 486-osokon :D
    Lehet a C64-en gyorsabb? :)
    LOL:D
  • gkalcso
    #27
    Tapasztalat van már frissítés - mobilnet - magasabb számla ügyben?
  • gyűjtő
    #26
    Szia!
    Köszönöm az információt!
    Most, hogy olvastam a bejegyzésedet eszembe jutott, hogy egy évvel ezelőtt is a nyári többhetes vakáció idején bénult le a frissítés (a franciák megadják a módját a nyári szabadságolásnak!).
  • Bannedusermail
    #25
    Nem az én gépem volt. Pontosabban igen, csak nem használtam. Oda ajándékoztam úgy két éve egy 11 éves kisgyereknek, mert csak úgy volt otthon régi gépként. P4 1,7 Ghz, 128 MB RAM. IBM gép volt, ezért az újra telepítés az F11 lenyomását igényelte a POST alatt, és egy szervizpartícióról felírja a gyári állapotot, és olyan, mint amikor kivették a dobozból. Gondoltam, hozzá adom az SP3-at, de úgy belassult, hogy ihaj. Hát kellett szerválnom egy memória modult, mert a gyereknek megígértem, már várta, úgy meg nem adhattam oda neki. Az anyjának csak annyit mondtam, hogy ha a gyerek nem tanul vagy ilyesmi, akkor nem adhatja el, max eltiltja tőle.
  • cateran
    #24
    Az 1ik angol nyelvu topicban boncolgatjak a temat, vegul arra a kovetkeztetesre jutottak, hogy nyaralas:D
  • lordsithlord
    #23
    Természetesen az erőforrás igény nőtt azalatt a közel 8 év alatt, ami az XP és az SP3 között eltelt. Ez reális dolog.

    Azonban javaslom nézd meg mondjuk 1gb rammal az XP-t, majd utána tedd rá az SP3-at. Az eredmény egy jelentős gyorsulás lesz.
  • Tau Tang Wou
    #22
    Én is csak olyankor frissítek, ha már valami nem működik.
    Párszor már vissza kellet térnem a program régebbi verziójára, hogy rohadjon meg.
  • Bannedusermail
    #21
    Erre azt tudom neked mondani, hogy egy régebbi gépen az XP 128 MB RAM-mal elment. SP3 feltéve, és összefossa a bokáját úgy swappelget. Tehát elmondható, hogy egy szervízpack után valóban lassul a gép, és több erőforrásra van szüksége. Az ok pedig az, hogy az első XP-nél gyengébb gépek voltak, és ezért odafigyeltek az erőforrásokra. Később a szervizpackok megjelenésekor már erősebbek voltak az átlagos gépek, így nagylelkűbbek voltak a követelményekkel.
  • zola2000
    #20
    Az oldversion.com megbízható, de aki biztosra akar menni, az minden programot átnézet egy víruskeresővel telepítés előtt.
  • KopaszIsten
    #19
    Lemaradt, hogy természetesen van amit feltétlen frissíteni kell. Ilyenek a különböző védelmi programok: tűzfal, vírusirtó, kémelhárító. Szintén hasznos lehet a böngésző frissítése. WinUpdate-ben nem vagyok annyira biztos (pl. van olyan vírus állítólag, ami frissítésnek álcázza magát...), de az SP-ket mindenképpen érdemes használni.
    És az összes többi felhasználói progi frissítése opcionális. Legtöbbször csak felesleges szarokkal pumpálják tele...
    Ésszerű elgondolás, hogy csak akkor frissítsünk valamit az utóbbi kategóriából, ha nem vagyunk elégedettek a jelenlegivel. Ja, és mindig tegyünk el egy példányt a jól működő 'régi' verziókból, ha szar lenne az új, mert a legtöbb helyen csak a legújabb példányt tolják az orrunk alá. A nemhivatalos oldalakat meg hanyagoljátok, mert szép kis trójaiakat és vírusokat lehet onnan beszerezni a letöltésbe csomagolva!
  • gyűjtő
    #18
    Szervusztok!
    Azt hiszem nem kifejezetten e topicba illeszkedik az alábbi kérdésem, de s "frissítés" fogalomkörébe beletartozik.
    A gépemen működik egy LiberKey nevű portable programcsoport, amely az elmúlt hónapokban rendszeresen frissült.
    Az utóbbi 4-5 hétben leállt a frissítés.
    Ha ismeritek a fenti programcsoportot, írjátok meg, hasonlók-e tapasztalataitok? Az alábbi linken elérhető a programokhoz tartozó Fórum, de sajnos gyenge francia és angol tudásommal nem lettem okosabb.
    Fórum
  • KopaszIsten
    #17
    Egyetértek. Mindenféle funkciókat betesznek, amire semmi szükségünk: Nero csomagba hangszerkesztőt, média lejátszót; Skype-ba faszbuk linket/elérést; és mindenféle tool bar-okat, hogy ne láss semmit a böngésző ablakából, stb.

    És minden felesleges plusz azt jelenti, hogy több dolgot kell memóriába bemásolnia, amivel nő a program betöltési ideje, és teleszarja minden fossal a memóriát, ami kb. 3-4 évesnél régebbi gépeknél a memória "elfogyását" is okozza... (ilyenkor jön a lapolgatás, ami kurva lassú és szar, persze még mindig jobb, mintha nem lenne semmi helyette)
  • Molnibalage
    #16
    2002-es winampot használok...
  • zola2000
    #15
    Nem eredeti windows, is szépen frissíti magát, az MS azzal baltázta el, hogy kiadta az "eredeti windows valódi előny értesítőeszközt", és attól sokan beijedtek, pedig le lehet tiltani azt a frissítést/kis guglizással el lehet távolítani.

    Bár ma már átálltam jogtiszta szoftverekre -> ubuntu linux 12.04 :)
  • lordsithlord
    #14
    Alapvetően azért nem frissít a legtöbb felhasználó, mert van egy tévhit, hogy minden frissítéssel lassul a gép.

    Amikor ezt hallom, mindig eszembe jut egy kedves esetem. Informatikus vagyok, egy kedves ügyfél szólt, hogy borzalmasan lassú a gépe, nézzem már meg, mi a fene lehet a baja. Kimentem, megnéztem. Az első, ami szembe ötlött: 2010-ben az XP-je még SP1 nélküli volt. Már ezen is nagyot néztem, dehát ízlések és pofonok. A második, ami elgondolkoztatott, hogy a Windows a kódja alapján egy angol verzió volt, mégis magyarul próbált meg beszélgetni velem. A harmadik dolog pedig az volt, hogy a kedves ügyfél kitette a géphez tartozó összes CD-t, doksit és legfelül egy jogtiszta Win7Prof trónolt.

    Megkérdeztem tőle, hogy miért XP lett a gépre telepítve, melyik szoftver miatt van rá szükség. Kiderült, hogy bemagyarázták neki, hogy bár a Win7 újabb meg jobb, mégis lassabb lesz tőle a gép, merthogy több programot tesz fel. Fogtam magam, újra tettem a gépet, Win7Prof rá, és láss csodát, a gép száguldott. A kedves ügyfélnek meg megmagyaráztam, hogy valóban, az SP1 előtt voltak olyan hibák, hogy lassabb volt pár gép, mint XP-vel, de azóta, hogy az kijött, a sebességgondok megoldódtak, a gép meg jobban tud gazdálkodni sz erőforrásokkal.

    Másik eset: kihívtak, hogy egy gépen a tanúsítvány állandóan azt írja ki, hogy lejárt, rengeteg oldalt nem nyit meg a böngésző, stb. Megnéztem a gépet, XP Prof, szintén semmi frissítés. Ráeresztettem a frissítést, kb. 1 napom rá is ment, mire mindent megcsinált, de utána minden akadozás megszűnt, sőt, a gép hirtelen megtáltosodott, ugyanis a VGA drivere alá bekerült az új .NET 4.0 és azzal jobban tudott működni. Az már csak "elhanyagolható apróság", hogy a tanúsítványok onnantól simán működtek és nem volt olyan oldal, ami ne nyílt volna be.


    Valóban, egyes frissítések komoly hibákat is tartalmazhatnak. Ezt elismerem. Programoknál ezért is mondom, hogy csak akkor érdemes a legfrissebb verziót felrakni, ha van a gépen alternatíva. Az oprendszernek érdemes naprakésznek lennie, mivel gyakorlatilag napi szinten találnak biztonsági réseket vagy olyan megoldásokat, amik gyorsíthatják a gépet. Nem tagadom, hogy időnként (szerencsére nem túl gyakran) elbaltáznak néhány dolgot és akkor az egész visszafelé sül el, sőt, azt sem, hogy sok esetben a boot idő nő, viszont ha a rendszer már áll, stabilabb és gyorsabb is lesz.
  • duke
    #13
    Nekem a tokom televan, hogy 5 percenkent villog sarokban valami szar, hogy frissitsem. Leszarom, a winampbol is meg a 2.91-es verziot hasznalom. Majd ha kell valami uj funkcio akkor johet az upgrade.
  • Ender Wiggin #12
    Szerintem a leggyakoribb ok arra, hogy valaki nem frissít az, hogy nem jogtiszta a szoftver. Ennek kéne az első helyen állni és meg sem említik...
  • senki687
    #11
    Jé, valóban. 1 fülem van megnyitva és 10 folyamat tartozik belőle a chrome-hoz.
  • ugh
    #10
    na ez jo bugos :)
    biztos en is frissultem :)
  • ugh
    #9
    A google chrom a tokelets pelda kicsi volt gyors volt.
    Most meg a task managerben vagy 6 fut belole es egy rakas szar, tiszta inkompatibilis moslek az egsesz.
  • ugh
    #8
    "A rendszeresen nem frissítők negyede nem érti, hogy mi zajlik a frissítési folyamat során és miért is kellene frissítenie a meglévő alkalmazásait, mások túl hosszadalmasnak ítélik azt."
    Megint masok meg mar joparszor beszoptak egy-egy hibas frissitessel...
  • Balazs127
    #7
    Jaj, de jó hogy már régen leszoktam ezekről a crapware-ekről :-)
  • Crane
    #6
    "Emlékszik még valaki arra az időre, amikor néró még csak írni tudott, amikor még nem volt benne vértcukorszint mérő"

    Jaj, de jót nevettem ezen! No igen. A Winamppal is hogy elszaladt a ló. Na meg a Skype. A 3 verzió még használható volt, átgondolt. De az új teljesen helypazarló, túlagyalták. Látszik, hogy ott görcsöltek felette, hogy mi újat kéne belepréselni.
    Még az új böngésző verziókon szoktam mosolyogni. Amikor az a "fejlesztés", hogy egy gomb átkerül a másik oldalra. És ez már egy magasabb verziószámot jelent! :D (igaz, az ilyet legalább nagyon nem is lehet elb*szni :D ).
  • Narxis
    #5
    Hát igen, a flash nem a legjobb, de az exploitok miatt jobb frissíteni.
  • Eriongtk
    #4
    Jajj, flash pont az egyik legrosszabb példa. pár frissítés óta összevissza van minden baja, eddig sem volt -közel sem- tökéletes, de legalább ~relatív stabil, és nem bugzott. Most youtubenál csinálja azt, hogy az oldalból "darabok" jelennek meg a videólejátszó ablak "üres" részein (pl 16:9es ablakméretnél 4:3as videó) ha nincs teljesen kitöltve, sőt néha még a gombsorba is belemegy...nehéz leírni pontosan, de rohadt idegesítő.

    Egyébként van olyan oldal, ahol az eddig megjelen programok összes, de legalábbis legtöbb verziója fent van, lehet válogatni...

    http://oldversion.com -- szlogenjük a legjobb :D
    ---

    Emlékszik még valaki arra az időre, amikor néró még csak írni tudott, amikor még nem volt benne vértcukorszint mérő, és egyéb fölösleges cucc? :D
  • Narxis
    #3
    Arról nem is beszélve, hogy a plusz funkciók hozzák az új hibákat is. Ettől függetlenül szerintem frissíteni érdemes, főleg böngészőt, java-t és a flash playert + a windows update.
  • Cat #2
    Frissítések után
    - bekerül csomó olyan funkció, amire nincs szükség (elvétve javul)
    - bővül a program teljesen új területekkel, pl. egy cdíró programba képszerkesztő kerül, egy képszerkesztőbe videólejátszó, stb. Ezeket senki nem kérte.
    - Mindezek eredményeképp nagyobb lesz a program mérete
    - ami azt okozza, hogy lassabb lesz
    - és persze a fejlesztőket fizetni kell, szóval több lesz benne a reklám
    - és hozzákapcsolnak olyan járulékos szolgáltatásokat, amikért pénzt kapnak, például telepítéssel együtt kapsz mindenféle böngészősávot, vagy egyéb "gyorsítást"
  • Polemius
    #1
    Pont a Skype az, ami gyakran egy frissítés után rosszabb lesz mint előtte.