Gyurkity Péter

Érkezőben a Microsoft Kin

Elsősorban a közösségi hálózatokat gyakran látogató fiatalok számára készíti a Microsoft két új készülékét, amelyek azért minden bizonnyal nem csak a tinik körében lesznek népszerűek.

A Kin.com oldalon már megismerhetünk néhány részletet, ezekből pedig kiderül, hogy nagyjából hogyan is kell elképzelnünk a Microsoft betörését a mobiltelefonos szegmensbe - már ami a készülékeket illeti. Két eltérő megoldás érkezik majd egy időben (az eddig megjelent információk szerint májusban), ezek pedig főként külsejükben térnek majd el egymástól, ami nyilván azt a célt szolgálja, hogy minél szélesebb korosztályokat lefedjenek velük.


A szoftvercég elgondolása szerint elsősorban azon fiatalok, fiatal felnőttek (15 és 30 év közöttiek) érdeklődnek majd a készülékek iránt, akik gyakran töltik idejüket a közösségi portálokon, ismerőseikkel, barátaikkal csevegve, a különböző hírességekkel kapcsolatos újdonságokra vadászva, miközben nem szeretnének lemondani a hagyományosnak mondható mobiltelefonok jelentette kényelemről. Mind a Kin One, mind pedig a Kin Two Windows CE mag köré épül (vagyis az általánosabb célú operációs rendszerként értelmezett Windows Phone 7 funkcionalitásához képest korlátozottabb képességekre számíthatunk), bár a kezelőfelület már inkább az utódra hasonlít, a maga nagyméretű képeivel, a könnyen olvasható szöveggel.

A Kin One egy meglehetősen kicsinyke készülék, amely mérete ellenére QWERTY billentyűzettel érkezik (ezt a kijelző mögül varázsolhatjuk majd elő). A Kin Two már valamivel nagyobb, itt egy emberibb méretű billentyűzeten dolgozhatunk, amely szintén a kijelző mögül kihúzva jelenik csak meg előttünk. Minden fontosabb beállítást elérünk majd a weben keresztül, ez szintén a kényelmet szolgálja, az audio stream pedig mindkét változat esetében megoldható lesz Wi-Fi, illetve 3G kapcsolaton keresztül. A két telefon egyébként emellett még a Bluetooth technológiát is támogatja.


A zene mellett természetesen nagy hangsúlyt helyeznek a videókra (ez a hivatalos oldal hatalmas intróján is jól látszik), a Facebook, SMS, MMS, illetve email támogatásra. A Kin Spot (amely a billentyűzeten lévő zöld gombbal hívható elő) révén ezek megosztása is egyszerű lesz, mindössze az adott ikont, képet, egyebet kell a megjelenő zöld pontra húznunk. A Kin One 4 GB belső tárhellyel, valamint 5 megapixeles kamerával, mono speakerrel, valamint QVGA kijelzővel érkezik, a Kin Two már 8 GB belső tárhelyet, 8 megapixeles kamerát, sztereo hangzást, valamint HVGA kijelzőt vonultat fel.

Az Egyesült Államokban mindkét készüléket a Verizon hálózatán keresztül használhatják majd a vásárlók, a megjelent hírek szerint 15 percenként szinkronizálják majd a készülékeket azon keresztül, hogy elkerüljék a borsos adatforgalmi számlákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #9
    Szerintem a dizájnon látszik, hogy ez 12-16 éveseknek készült, így ezekben a körökben népszerű lehet.
    Ez nem felnőtteknek készült.
  • Oláh Herkules #8
    egyébként ez tényleg nem csak egy nagy nulla dizájn mint az epl cuccai, ez egyenesen ocsmány. Olyanok mint a kis kakidarabkák :D
  • Oláh Herkules #7
    Szerintem már rég Kín-t van a Kín-dóz.
  • mayer05 #6
    Háát látszik hogy microsoft... igénytelen szar...
  • barcames #5
    ki használ ilyen szart...
  • Hegi90 #4
    undorítóan néz ki
  • Szemjuel #3
    már látom az első magyar tesztet: egy rossz oprendszer miatt így értékeli:
    KínOS :D:D
  • tmisi #2
    Kín lesz használni. :D
  • Szemjuel #1
    a kicsi nagyon bejövős! olyan aranyos :D