Gyurkity Péter

Érkezőben a Microsoft telefonjai

Miközben a piaci elemzők az immár Windows Phone néven megjelenő új Windows Mobile operációs rendszer esélyeit latolgatják, a szoftvercég már készül saját mobiltelefonjaival is.

Ezen készülékekről eleddig semmilyen információmorzsa nem jelent meg a világhálón, a Microsoft pedig továbbra is mélyen hallgat, így mindenképpen az újdonság erejével hatnak azok a képek, amelyek a Gizmodo jóvoltából bukkantak fel a napokban az interneten.



Ezeken két eltérő készüléket látni, amelyek azonban igen érdekes, egymásra hasonlító külsőt kaptak a tervezőktől. A Pink kódnevű projekt keretében a jelek szerint ez a két telefon jelenik majd meg a boltokban, Turtle és Pure néven. A két mobilt a Sharp cég gyártja majd, amely közösen használhatja a márkaneveket a szoftvercéggel, ez a szoros kapcsolat pedig várhatóan az elkövetkező években is megmarad. Külső szakértők megjegyzik, hogy a Turtle névvel illetett változat kissé hasonlít a Palm Pre készülékekre, de a belső paraméterek ismeretének hiányában a hasonlóság ennyiben ki is merül.



Sajnos a Gizmodo a képeken kívül semmilyen egyéb információra nem tudta rátenni a kezét, forrásaik ugyanis a felvételek mellett nem voltak hajlandók elárulni a technikai paramétereket. Így egyelőre maradunk a külső boncolgatásánál, amely az igencsak lekerekített forma miatt kínál is témát a külső érdeklődőknek. Nagy kérdés azonban, hogy ezeket a készülékeket a szoftvercég mikor, illetve milyen áron kívánja majd piacra dobni, nem is beszélve a felszereltségről, valamint a támogatott technológiák listájáról. Annyi tűnik egyelőre biztosnak ezen a téren, hogy a Zune szolgáltatások itt is elérhetők lesznek, a telefonok pedig saját online boltot kapnak, amelyekben az Apple App Store mintájára beszerezhetjük majd a kívánt alkalmazásokat.

A Microsoft egyelőre nem ismerte el hivatalosan ezen készülékek létezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #9
    A felső undorító. :S
  • grobs #8
    A felső vállalhatatlanul izléstelen, az alsónál meg a G1 Dev-em is szebb, pedig az sem egy matyóhímzés.
    Ezeket kiszivárogtatni csak arra volt jó, hogy a konkurencia most kicsit hátradőljön, és a reggeli kávé mellett hangosan röhögve induljon a napja.
  • barii #7
    nem bírják ki, hogy ne cseszegessék egymást a másik piacán
  • passatgt #6
    sztem jól néznek ki, de inkább az alsó, felső az olyan nyomi
  • roliika #5
    Ittis valami temetkezési vállalkozó volt a designer mint a Vista esetében?
  • Demonic #4
    Hát ez igen ronda! A kék halál mint funkció benne lesz?:D
  • FlyingV #3
    jaj, most jutott eszembe:

    érdekes adalék, hogy a Windows Phone 7 már úgy készül, hogy csak meghatározott hardvereket/hardverkombinációkat támogat
  • FlyingV #2
    elég ótvarok ezek, reméljük csak valami fan fantáziarajza..

    Alfa: igen, ezeknek mindenképpen kéne helyet szorítani :) Van egy olyan érzésem, hogy a legtöbb szervizelt készüléknek a ki-/bekapcsológombbal lesz problémája :P
  • Alfa Of NS #1
    Biztos rajta lesz a Szentháromság (CTRL,ALT,DEL)