Gyurkity Péter

Megnyílt a Windows Mobile szoftverbolt

Egyelőre kizárólag a külső szoftverfejlesztők számára, hogy az indulásra megfelelő kínálatot alakítsanak ki. A Microsoft a partnerekre építve fűzné szorosabbra a versenyt az Apple megoldásával.

A szoftvercég által kialakított portál immár hozzáférhető mindazok számára, akik a Windows Mobile 6, 6.1 és 6.5 operációs rendszerekhez készítenek külső alkalmazásokat. Az illetékesek azt ígérik, hogy az indulást követően mindössze 10 nap alatt elbírálják majd a beküldött alkotásokat, erre azonban decemberig várnunk kell, hiszen addig elsősorban a megfelelő kínálatot igyekeznek majd kialakítani.

A Microsoft - kései érkezőként - nagy hangsúlyt helyez a partnerek szerzésére és a velük kialakítandó együttműködés minőségére. Ebben igyekeznek mindent megkönnyíteni, így például kihangsúlyozzák, hogy a rivális megoldásokkal szemben ők minden szempontból tiszta és egyértelmű szabályokat közölnek a fejlesztők számára. 12 pontban foglalták össze azon alkotásokat, amelyek semmilyen körülmények között nem kerülhetnek fel a portálra, a beküldött szoftvereket pedig alapos tesztelésnek vetik alá. Itt főleg arra kíváncsiak, hogy a program megfelelően működik-e, valóban kompatibilis a fejlesztő által megjelölt készülékekkel, észlelnek-e memóriaszivárgást, illetve hogy a szoftver nem befolyásolja a telefonok működését.


A Microsoft a segítségnyújtásra, a tanácsadásra is nagy hangsúlyt helyez, a vásárlást követő első 24 órában például mindenkinek lehetősége lesz visszaküldeni a megszerzett szoftvert, a pénzt pedig ilyenkor visszakapjuk - az egyetlen korlát, hogy havonta ezt legfeljebb egyszer tehetjük majd meg. A nem kívánt programok eltávolításáról egy központi megoldással gondoskodnak majd, míg a külső fejlesztők számára kihangsúlyozzák a pénzszerzési lehetőséget - mintegy 30 millió Windows Mobile 6 és 6.1 készülék jelenti majd számukra a piacot.

A cég Race to Market néven versenyt hirdetett meg a fejlesztők számára, amelyben Surface asztalokat, valamint online marketing opciókat nyerhetnek a szerencsések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #8
    Nagyon köszönöm, kellemesen megnevettettél!

    Viccet félre, nagyon nyomul HypePhone, jó lesz majd egyszer, én speciel nagyon köszönöm az Apple-nek, hogy megmozgatta a WinMo történetet, de hogy lenyomja, ahhoz még sokat kell aludni...
  • FlyingV #7
    te vagy nagyon el vagy tévedve öregem, de legalábbis ilyen tájékozatlanul ne írj ekkora ostobaságokat, mert még a végén azt hiszik emberek, akik idetévednek az oldalra, hogy a hozzád hasonlók látogatják..

    a Windows Mobile-nak meg valóban nagyobb múltja van, viszont mára egy szemétdomb a Symbiannal együtt, lemaradt, elavult rendszer mindkettő.

    jamesbaud: lehet, hogy elsőre vicces, de pontosan erről van szó. Attól mert számítógépes OS-ek közül a Windows a legelterjedtebb (sajnos.. ), attól még nem kell ennek minden piacon így lennie. Mert bizony a mobiltelok piacán elég szánalmas a WM az iPhone OS-hez és AppStore-hoz (iTunes Store... etc.. :) ) képest.. De a Windows 7 is lószar a Snow Leopardhoz képest ;)
  • vttomi #6
    érdekes, hogy a cím az első mondat első fele, és enélkül nehezen érthető a cikk első mondata...
  • G_ArchAngel #5
    aham...
    meg igy is ezerszer tobbet er, mint a kicsit butacska, osszeomlos, lefagyos, oskori WinME...

    (erdemes lenne korulnezni mas kategoriakban is, talan nem csak a kedvenc programjaid kozott-.-)
  • Petka #4
    Nagyobb múltja az applenak mobilalkalmazások terén? Kicsit el vagy tévedve :)

    Applenál kb a fingós, hányós és a többi idióta alkalmazások növelik a statisztikákat. Gyakorlatilag egy platform, amivel semmit se lehet kezdeni...
  • G_ArchAngel #3
    MIert, szerinted kinek van nagyobb multja, bazisa a mobil alkalmazasok teruleten?
    Egyaltalan melyiknek van sikere?:)
  • jAMEsbAUd #2
    Jelen esetben a Microsoft lenne a Badacsonytomaj es az Apple a Barcelona? Mert az ugy azert eleg vicces :D
  • G_ArchAngel #1
    ez kb. olyan, mintha a Badacsonytomaj FC emelene az edzesek szamat, hogy legyen eselyuk a Barcelona ellen...