Berta Sándor

Egyre több időt töltünk a közösségi hálózatokon

Idén februárban átlagosan 5,5 órát töltöttek tíz ország állampolgárai a közösségi portálokon. Ez két órával több a 2009 hasonló időszakában regisztrált értéknél.

A Nielsen piackutató cég felmérése szerint a legtöbb időt, közel 6 óra 28 percet az olasz, míg 6 óra 25 percet az ausztrál internetezők töltötték a webes hálózatokon. Őket az amerikai felhasználók követik 6 óra 2 perces adattal. A negyedik helyen közel 5 óra 51 perces értékkel a britek, az ötödiken majd 4 óra 51 perccel a spanyolok találhatók. A hatodik helyet a brazilok (közel 4 óra 28 perc), a hetediket a franciák (4 perc 12 másodperc), a nyolcadikat (3 óra 47 perc) a németek szerezték meg. A 10-es lista utolsó két helyén a svájciak (3 óra 26 perc és meglepetésre a japánok (2 óra 37 perc)szerepelnek.

A Nielsen munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy összességében mennyivel többen tartózkodnak rendszeresen a közösségi oldalakon. A tavaly februári 244,2 milliónál 30 százalékkal többen, összesen 314,5 millióan látogatták a webes hálózatokat. Az Egyesült Államokban a Facebookot és a többi hasonló oldalt látogatók száma a tavaly februári 115 millióról 149 millióra nőtt. A legtöbben a Facebookot keresik fel, a szolgáltatás az összes közösségi portál-látogató 52 százalékát tudja maga mellett. A MySpacenél ez az érték 15, a Twitternél 10, a LinkedIn-nél 6, míg a Classmates Online-nál 5 százalék.

A Facebookot átlagosan havonta 19-szer keresi fel egy felhasználó, míg a MySpace-t 6, a Twittert 5, a LinkedInt és a Classmates Onlinet egyaránt 3-3 alkalommal látogatják meg az internetezők. A legtöbb időt, 5 óra 52 percet szintén a Facebookon töltik az emberek, ezt követi 59 perc 33 másodperces adatával a MySpace. A Twitternél a látogatás időtartama 36 perc 43 másodperc, a LinkedIn-nél 12 perc 47, míg a Classmates Online-nál 13 perc 55 másodperc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mujahedin #4
    én semennyit sem töltöttem velük. se faszbúk, se tripper, se myshit accountom nincs. Csak iviv de oda is tavaly léptem be utoljára és gondolkodom rajta hogy töröljem a regemet... anticuciális vagyok.
  • Justil #3
    namost, nyilván senkit sem érdekel, de én egyre jobban unom ezeket a cikkeket.
    dunát lehetne már rekeszteni velük. jön egy cikk arról, hogy milyen gázosak ezek a portálok, aztán pár napra rá egy másik, ami azt ecseteli, hogy milyen jó hatással bírnak, és ez így megy a végtelenségig. boooring.
  • willcox #2
    Már aki. Én pl. egy másodpercet sem. Egyiken sem. És nem is fogok.
  • xNoodlex #1
    Kétségkívül nagyon népszerűek lettek mostanság, de a cikk címe lehetne az is szerintem, hogy "Egyre több időt töltünk a Facebookon", legalábbis a tapasztalataim alapján..