Napi Online

Sok a panasz a Windows 7-re

Viszonylag sok felhasználó panaszkodik a Microsoft októberben piacra dobott új operációs rendszere, a Windows 7 telepítése körüli nehézségekre, de a kifogások össze sem hasonlíthatók a 2007-ben bemutatott és katasztrofálisan rossznak bizonyult Vistát ért bírálatözönnel.

Az amerikai iYogi fogyasztótámogató cég több mint százezer ügyfél tapasztalatai alapján azt találta, hogy a felhasználók 31 százalékának akadt valamilyen gondja a Windows 7-tel. Kilenc százalékuknak a telepítés 62 százalékánál lefagyott a gépe, és csak újraindítás után tudták befejezni a folyamatot. Sokan nem vették figyelembe, hogy az alapprogram letöröl bizonyos alkalmazásokat, amelyeket a Windows Live Essential weboldalról kell újra letölteni, néhányan arra panaszkodtak, hogy az új operációs rendszer nem látja a dvd-meghajtójukat vagy nem tudják szinkronizálni gépüket és iPhone-jukat.

A Microsoft nem kommentálta a CNN Money online gazdasági portálon ismertetett információt. Szakértők szerint sokan figyelmen kívül hagyják a Microsoft használati utasítását, amely például rögzíti az új program hardverigényét, illetve azt is, hogy Windows XP-ről nem lehet Windows 7-re frissíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janitor #91
    nálam mindössze annyit produkált a windows 7 mióta fent van, hogy negyed óránként frissít és indul újra... ezen kívül az érdekes "fícsörén" kívül más "hasznát" még nem láttam

    de még azért nem írtam le teljesen
  • rubidin #90
    Nekem az volt a Windows 7-tel a tapasztalatom, hogy miután feltettem, és kínkeservesen beállítgattam, feltelepítgettem a progikat amiket használok stb... használtam is egy kb. bő két hétig a kipróbálási időn belül, miután elkezdett újraindulgatni, és nem indult, végül beadta ezt a képet:



    Hangsúlyozom, hogy jól emlékszem, hogy készítettem rendszervisszaállítási pontot ! Itt ez a képernyő felkínálta hogy visszaállítja a rendszert....
    Hát vissza is állította, de egy teljesen új telepítésnek megfelelően:

    tehát az összes azóta feltelepített programom elszállt róla, az összes beállításommal együtt, még jó hogy az adataim megmaradtak a másik winyón.



    Szóval én imádom ezt a Windows 7-et és ajánlom bárkinek !

  • SityiSXT #89
  • gvrv #87
    Már megint a szokásos vita... a lényeg, hogy a winfos kinyalja a felhasználó seggét, ezért tetszik azoknak, akiket nem érdekel, hogy működik az a szar számítógép. Csak ezt kell tudomásul venni. A Linux meg azoknak való, akik még nem láttak másféle oprendszert, akik azon kénytelenek dolgozni, mer ingyen van és persze azoknak, akiket érdekel, hogyan működik a gépe lelki világa... :D
  • hiftu #85
    "felhasználók 31 százalékának akadt valamilyen gondja a Windows 7-tel."
    Ez a felhasználók azon csoportja, akiknek a korábbi felmérésekben gondja
    volt a gépből gombnyomással előhúzható pohártartóval...
  • lpollo #84
    #krajcsovszkig
    "a játékprogramokat, amelyek közül egyre több és egyre nívósabb van meg Linux alatt is (ha máshol nem, akkor wine emuláció alatt)"

    Ez szép, de amíg nem lesz mind linuxon, amivel én windowson játszom, addig nem boldogít. Az emuláció meg nem az igazi.

    >>> Én így voltam a Civilization-nel, de mára teljesen megszoktam a FreeCiv-et. Ha van egy kis időm játszani, még érdekesebb is, mert több játék paramétert tudok állítani. Nem olyan szép a grafikája, de ugyanolyan élvezet és ugyanolyan nehéz a gép ellen nyerni, mint a fizetős Civilization programokban.

    "feltöltöttem a gépére a GIMP-et és azonnal rádöbbent, hogy ez olyan bonyolult[...]"

    Ez most lehet, hogy a szavaid kiforgatása, de mindegy.
    Szóval pont ez az, a GIMP bonyolult, bonyolultabb, mint a PSP, a Photoshop és főleg, mint maces szerkesztők, ez is itt a probléma. A tex, sőt, még az open office is sokkal bonyolultabb az MS Office 2007-nél, és az ilyen, egyszerű progik ritkák linuxra valamiért.

    >>> Valóban kiforgatod a szavaimat, mert a PhotoShop többet tud, mint a GIMP, és ezért bizony bonyolultabb. A kezelhetősége kb. azonos a két programnak (évekkel korábban PS-sel dolgoztam, de már vagy 5 éve csak GIMP-et használok), s aki nem tanul meg egy csomó fogalmat (pl. rétegek), annak reménytelen bármelyik program használata.

    Abban viszont egyetértek, hogy aki megteheti, annak elég a linux is és abban is lehet igazság, hogy ez a kör a legszélesebb.

    >>>Örülök, hogy ebben egyetértünk, mert ez volt a mondandóm lényege: az átlagembernek elég a Linux/OpenOffice/Opera-Mozilla/Thunderbird-Evolution/Aknakereső-Tetris-Mahjongg-Pasziánsz/CD_DVD lejátszó programcsomag. S ez jelenleg ingyen is van, ezért nem kell fizetni.

    Viszont én az ubit még mindig billegősebbnek érzem a windowsnál, és ha nincs is igazam, ez akkor is zavar.

    >>>Nekem nem billeg az Ubuntu. Nincs időm sokat vacakolni vele, minden nap 6-10 órát dolgozom rajta. Simán ki tudnám fizetni a M$ megoldást, s gondolkodás nélkül megtenném, ha hátráltatna a munkámban, hogy Linux-ot használok. Eddig mindössze két programot telepítettem parancssorból, de elindítás után rájöttem, hogy egyikre sincs szükségem és töröltem is azokat. A grafikus telepítés kényelmes, gyors. A napi frissítés nem túl fárasztó, 1-2 perc alatt lefut, egy gombnyomás meg a root jelszó megadás. A letelepíthető programok száma rengeteg, eddig mindenre találtam megoldást, az exotikus bétatesztes változatokra úgy tűnik nincs szükségem. Az Ubuntu Szoftverközpont (ez a grafikus telepítő) még az én átlagost néha meghaladó igényeimre eddig mindig hozott megoldást.
  • krajcsovszkig #83
    "LOL alig?"

    De ezeket mégsem lehet annyira észrevenni... Vagy eleve rajta van a gépen, vagy szó nélkül települ magától... Ritkábban látni windowson, hogy ezt-meg ezt még töltsd le, hogy menjen, olyat meg még kevesebbszer, hogy a függőségnek is van függősége.

    "Ez nem meglepő :D ők nem a szakma csúcsai szoktak lenni"

    Itt most az informatikai kabinet rendszergazdáiról van szó, ezek azért jobbak az átlagnál, meg felelősségrevonás is lenne, ha mégsem.
  • Sanyix #82
    "És a külső programok elég komoly számban most is parancssorral telepíthetők csak."

    Igen? A repositorykba is külső programok vannak... mindenféle feladatra vagy 3 féle. A népszerűbb programoknak saját repojuk van, aminek a linkjét csak hozzá kell adni a hivatalosok mellé. A maradék programnak meg van nyers deb csomagja amire a letöltés után duplaklikk és telepítés és megy. Átlagfelhasználónak soha nincs szüksége ennél többre, sőt haladóknak sem. Csak profiknak akik sourceból fordítják a legújabb bétaverziókat... Telepítőkhöz van gui évek óta.
    Én jópár éve ati drivert telepítettem, cedegát, wines játékokat futattam, nemnagyon volt szükség paranccsorra, persze azért használtam, mert gyorsabb, és egyszerűbb.

    "Valószínűleg azért nem kezel, mivel windowson alig vannak függőségek, ezzel egyáltalán nem is kell foglalkozni a legtöbb program esetében."

    LOL alig? directx, visual c runtimeok(ezekből is van annyi verzió mint a szemét, és persze nem kompatibilisek ám), .net csomagok, live szarok, stb. Ezektől a programok nagy része függ, és még mennyi van ezeken kívül...
    Ezért is figyel be vista óta az assembly akármi mappákban a dll-ek különböző verzióinak eltárolása, mert még 1 library sem kompatiblis különböző verzióknál.

    "Eddig a legkomolyabb hiba, amit WHQL driver csinált az volt, hogy a túltuningolt vidkari miatt feljött egy kis buborék, hogy "az atimdiag.dll leállt és újraindult" és emiatt kikapcsolt a dreamscene."

    Én mondok egy olyat, hogy vistán egy régebbi whql-es ati driver extended desktopra való videolejátszásnál néha néha eljásztotta az, hogy megáll a kép. villanás, kiírja buborékban hogy a driver leállt, de újraindította, majd ezt pár másodpercen belül még 5x-ször, és az ötödiknél kékhalál, rendszerhiba az atiakármi.dll miatt. Ha még az 5. előtt sikerült kilőnöm a video lejátszást, megmenekülhettem a kékhaláltól. És ez egy derék m$-es tesztelők által tesztelt driver volt. Szerencsére 2 kiadással később ezt javították, asszem a changelogban is megvan. Úgyhogy ennyit a tesztelt wines programokról.

    "Én meg elég jó gépeken láttam esni-kelni. De a frissen felrakott, tökéletesen betweakelt (hozzáértő őslinuxos csinálta, nem én) ubuntun a firefox, vagy a ~ mappa megnyitására illetve a frissítéskezelő tevékenységére bekövetkező keményre fagyás biztosan user error volt akkor."

    biztos. Furcsamód én akármilyen gépre rakom nincs ilyen. Pedig én még nem mondhatom magam profi linux usernek...

    "Ha lefagy, feladatkezelő, hülyéskedő program kiválaszt, feladat befejezése, igen; és kész. Esetleg kézzel újra kell indítani a leállított progit (pl explorer.exe), ha kell a gépnek."

    Vagy nem :D pl akkor amikor le se szarja hogy a folyamat leállítására klikkeltem, mert nem zárja be(ezt sokan ismerik). Vagy nem sikerül elindítani semmit, mert az egérkurzor se látszik.

    "ubuntut az egyetemi rendszergazdák se szokták tudni."

    Ez nem meglepő :D ők nem a szakma csúcsai szoktak lenni, mint általában az állami intézményekben dolgozók. Ott ugyanis nincs felelősségrevonás, se szigor.
  • Ronny #81
    nem akarok belefolyni a vitába, de vannak más vitális elméletek is, amik azért nem kerültek be a köztudatba, mert nincs meg mögöttük a politikai támogatás.
  • krajcsovszkig #80
    "Egyébiránt azok sírják vissza az xp-t akik nem képesek megszokni az új kinézetet és kezelést, pedig kb. 2 hét alatt át lehet állni és cserébe egy lényegesebben szebb jobb és biztonságosabb oprendszert kapunk mint az xp."

    Én is addig szidtam az új tálcát, amíg nem próbáltam :D

    A többi "kényszerű" újdonság pedig már a Vistában is benne volt, ott pedig már a megjelenése előtt is tetszett...