MTI

A magyar gépek felén futhat a Windows 7

A magyarországi asztali gépek több mint felén használható lesz a Microsoft új operációs rendszere.

A magyar leányvállalat képviselői csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölték, a korábbi operációs rendszer már csak a készlet erejéig vásárolható, s azt remélik, hogy az otthoni és a céges felhasználók többsége a Vistával szemben is a Windows 7-et részesítik előnyben. Tóth András termékmenedzser elmondta, a Magyarországon működő mintegy 4 millió számítógépből legalább 2,2 millió kompatibilis az új operációs rendszerrel.

A Microsoft azt várja, hogy a magyar vállalkozások többsége öt éven belül, fázisokban tér át az új rendszerre: az első évben 22-30 százalékuk, 2012-ig pedig háromnegyedük. Az operációs rendszernek még csak a béta verziója tölthető le, míg kereskedelmi forgalomba két hét múlva kerül a magyar piacon. Az új rendszer olcsóbban üzemeltethető a korábbiaknál, mivel kisebb az energiaigénye és sokkal kevesebb kattintással érhető el és működtethető az alkalmazás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomoman182 #7
    na ebből is látszik mekkora szerencsétlenek vagytok.
    Narumon szállította a helyes választ.amúgy ha 3 percnél tovább lett volna a gépeden és valóban ÉRDEKELT is volna a dolog nem csak élből utálnád akkor rájöhetnél hogy ugyan elég sok dolog MÁSHOGY van benne de egyúttal LOGIKUSABBAN is.persze van ami nem :D (előfordul)
  • narumon #6
    Izé. Jobb gomb Screen Resolution. Ez 1 klikk.
  • Sanyix #5
    Egy lópöcst működtedtethető kevesebb kattintással egy alkalmazás. Ezzel a nyomorék új felülettel meg menürendszerrel jóval többet kell szarakodni mint eddig. Rendkívül idegesítő az is ahogy szét lettek cseszve a képernyőbeállítások. Jobbklikk personalize vagy mire most bejön a háttér meg a faszomöccse állítás. Még 2 ablakot kell kattingatni, hogy végre eljussak a felbontás, képfrissítés, és a másodlagos képernyő beállításáig, ami eddig ugyanott volt ahol a háttér is...
  • kadar1 #4
    Én is és más is szívesebben lecserélné , ha lenne egy olyan lehetőség mint az usában , hogy viszem a régi oprendszeremet és azt beleszámítják , igy sokkal olcsóbban meg lehetne venni .
  • Flang3r #3
    egy kalap szart nem ér az egész UAC meg az egész win7... a pancserek töbsége maradni fog a jól bevált XP-nél.
  • Adamul #2
    "sokkal kevesebb kattintással érhető el és működtethető az alkalmazás. " >> ezzel nem tudnék egyetérteni, hisz elég ha csak az UAC-ra gondolunk, ami mellesleg sokkal jobban és kifinomultabban működik mint a pista alatt, viszont mégis több kattintás
  • Flang3r #1
    hurrá... ürülünk neki..