MTI

Több mint 6 százalékos leépítés a Microsoftnál

Története első nagyszabású létszámleépítésére készül az amerikai Microsoft. A világ vezető szoftvergyártója a korábban bejelentett ötezer mellett további 800 állást szüntet meg.

A windows 7 operációs rendszer októberi premierjén a Microsoft azzal népszerűsítette a terméket, hogy az új szoftver világszerte 350 ezer állás megteremtését segíti elő, a redmondi óriáscég legújabb bejelentése szerint azonban az új munkahelyek nem a fejlesztőnél jönnek létre: a jelenleg 91 ezer főt foglalkoztató társaság az év elején tervezett 5,5 százalék helyett 6,3 százalékkal csökkenti alkalmazottai létszámát. Az elbocsátások ütemezéséről a cég nem közölt részleteket.

Üzleti évének szeptemberrel zárult első felében a Microsoft 18 százalékos nyereségcsökkenést szenvedett el. A július és szeptember közötti negyedévben az adózott eredmény 3,57 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 4,37 milliárd dollárról, az árbevétel pedig 14 százalékkal 12,92 milliárd dollárra csökkent.

A Windows 7-hez fűzött remények szerint innen már felfelé vezet az út, és a bemutató kapcsán Lisa Brummel személyzeti igazgató közölte, hogy felvesznek 4 ezer új embert. A cég központjában, helyi idő szerint szerdán aztán Brummel pontosított, mint mondta, időközben megváltoztak a prioritások, és ugyan egyes területeken továbbra is az állomány bővítésére készülnek, a konszern egészét mégis karcsúsítják. Elemzők szerint a Windows 7 szoftver 177 millió példányban kelhet el 2010 végéig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flang3r #4
    [b]a Viszta bukása, valamint a gyengére sikerült Windows 7 , még gyengébb muzsikálása után, most a Microsoft egy a Windows XP sikeréhez hasonló Operációs Rendszer fejlesztéséhez kezd, mely a jelenlegi fejlesztőgárdával és azok szaktudatlanságával megvalósíthtatlan.
  • Narxis #3
    Legjobb pedig az, hogy te is repültél. :D
  • Sanyix #2
    nálunk is valahogy így volt, bár nem szoftvercég. Ment a bizonygatás hogy jól van minden hónapokkal azelőttől sőt fel is vesznek embert (mert kevés volt), egyik csütörtökön még szintén erről volt szó, az utána jövő hétfőn meg repkedtek ki az ember tizesével, hogy hopp mégiscsak elért a válság. És a középvezetők is csak néztek hogy ez miafasz (sőt egy részük szintén repült) :D
  • jebela #1
    Egyetértek velük. Kész a mesebelien tökéletes win 7, pár foltozgatás majd és ennyi. A programozók egy része kipréselve, repülhet. Jó fizut kaptak a 16-20 órás munkáért, tehát szavuk nem lehet. korrekt. Tapsoljunk önszántunkból.