MTI

Vizuális keresővel bővült a Microsoft böngészője

Vizuális keresési lehetőséggel bővült a Bing, a Microsoft saját fejlesztésű böngészője. Az új alkalmazással a keresési eredmények szöveges hivatkozások helyett képekben jelennek meg.

Az amerikai szoftveróriás a gazdag multimédiás tartalommal rendelkező oldalak létrehozására alkotott Silverlight modulját használta fel a vizuális keresőprogram összeállításához. A jelenlegi tesztváltozatban az automatikus keresési algoritmusok és nagyteljesítményű számítógépek helyett emberek rendszerezik a honlapokat. A tesztbemutatóra - www.bing.com/visualsearch - mintegy 50 kategóriát gyűjtöttek össze, amelyek között a kedvelt úti céloktól kezdve a mozifilmeken át a híres emberekig lehet képek alapján keresni.

A Microsoft reményei szerint a májusban bemutatott keresőmotor új funkciója méltó ellenfele lehet a Google keresőjének, amely a kifinomult keresőalgoritmusaival a legnépszerűbb böngészőnek számít. Yusuf Mehdi, a Microsoft rangidős alelnöke szerint a jövőben egyre többen választják a grafikus keresési lehetőségeket, és ez jelentős változást hoz majd a keresési szokásokban.

Augusztusi statisztikai adatok szerint a Bing népszerűsége 10,7 százalékra emelkedett, miközben a Google 64,6 százalékkal továbbra is az első helyen áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fledgling42 #4
    Az MTI-s, leközölt cikkek minősége szörnyű, arcpirítóan.
  • polarka #3
    megj.:
    mondjuk a böngésző és a kereső sztem sem ugyanazt jelenti
  • polarka #2
    Röviden:
    A Microsoft reméli, h a Bing ezen új funkciójával fel tud zárkózni a guglihoz (ami a legnépszerűbb).
  • htmm #1
    "A Microsoft reményei szerint a májusban bemutatott keresőmotor új funkciója méltó ellenfele lehet a Google keresőjének, amely a kifinomult keresőalgoritmusaival a legnépszerűbb böngészőnek számít."

    Ezt harmadszori nekifutásra sem értem...