Gyurkity Péter

Kiállnak a forgalomkorlátozás mellett a kanadai szolgáltatók

Miközben az illetékes szabályozó hatóság a semleges internet esélyeit latolgatja, az internet- és tartalomszolgáltatók leszögezték, hogy ők nagyon is elégedettek a jelenlegi helyzettel, a korlátozás pedig igenis hasznos.

A CRTC idén nyáron tartja majd nyilvános meghallgatását a kérdésben, addig is azonban tovább gyűjtik a fontos részleteket, amelyek alapján döntenek majd a semleges internetet előíró szabályozás esetleges bevezetéséről. Az elmúlt hetekben beérkezett válaszokból kiderül, hogy sem az internetszolgáltatók, sem pedig a tartalmakat birtokló vállalatok nem kérnek ebből, számukra nagyon is kényelmes megoldást jelent a felhasználók elérésének korlátozása, vagy akár teljes blokkolása.

Kitűnő példa erre a Videotron (amely az egyik legnépszerűbb szolgáltatónak számít az internetezők körében, tekintettel eléréseik sebességére és minőségére), ők ugyanis egyenesen kijelentették, hogy a forgalomkorlátozás nemcsak a felhasználók, hanem az egész társadalom számára kedvező fejleménynek számít. Kiemelték a különböző vírusok és egyéb kártevők, valamint a gyerekpornó terjedését, amely ellen az elérések manipulálása is bizonyos fokú védelmet jelent, nem beszélve a spam minden elsöprő áradatáról. A független előadókat képviselő CIRPA szerint ez kevésbé fontos, ők inkább azt helyezik előtérbe, hogy az előadók nagyobb esélyekkel jelennek meg a piacon, hiszen így lehetséges a kiválasztott fájlcserélő oldalak (lásd Pirate Bay) elérésének teljes blokkolása is.

A Rogers (egy másik nagy és népszerű szolgáltató) ehelyett azt emelte ki, hogy a feltöltési sebesség korlátozása nagyon is kedvező az egész hálózatra nézve, hiszen a fájlcserélés jellegénél fogva folyamatosan hálózati dugókat hoz létre. Ők kiállnak a sebesség manipulálása mellett, amely szerintük mindenkinek jobb elérést biztosít.

Természetesen nem mindenki vélekedik így, különösen azon cégek nem, amelyeket közvetlenül érintenek a szolgáltatók intézkedései. Mások a fenti véleményekkel azon állításukat látják bizonyítottnak, hogy az országban teljes mértékben hiányzik a versenyhelyzet a piacon, ami eleve lehetetlenné teszi a semleges internet kierőszakolását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #12
    Milyen sok?
  • menetrend #11
    előző nap csökentette és mégis mindenki elhiszi hogy növeli
    igyunk egy győzelem kávét
  • Stirner #10
    az internet szolgáltató kollektíva üdvözli a Párt döntését és lelkesen hozzájárulnak önmaguk megcsonkításához.
    Különben is a Nagy Testvér csak nemrég emelte 25-ről 30 grammra a napi csokoládé adagot! Ennyinek elégnek kell lennie!
  • szombi #9
    fogadok hogy egy rohadt kú**va filmet még nem húztál le TOR-on. és tuggyuk is, miért...
  • szombi #8
    mivan gettoharcos2, kitiltottak?????
  • Subutai #7
    Sztem is hasznos dolog a korlátozás, megspórolom a net előfizetési díjat, hiszen minek a drága előfizetés ha nem lehet használni. Ha nincs net nem jön a spam se, nem érnek el a buzi cégek buzi reklámjai se. És m,indezen még spórolok havi 10 rongyot is. Tökéletes...
  • Sir Ny #6
    Persze te biztos jobban tudod, mint a sok nagy netszolgáltató vezetői.
  • menetrend #5
    mirror's edge hehehe :D majd jönnek a futárok és azok viszik az infót

    kezd nagyon tré lenni hogy mindent ellenőrizni akarnak
  • passatgt #4
    aha, ettől gyorsabb lesz:)
  • hottold #3
    én pedig már vastagon lesz*rom...