Berta Sándor

Felmérik a szélessávú igényeket Németországban

A harmadik alkalommal megrendezett Német Informatikai Csúcstalálkozón a fő téma a nagy sávszélességű hálózatok fejlesztése a vidéki régiókban.

A rendezvényen többek között megjelenik Angela Merkel német kancellár, Michael Glos gazdasági és technológiai miniszter, Dr. Wolfgang Schäuble belügy-, Dr. Anette Schavan oktatási és kutatási, Brigitte Zypries igazságügyi miniszter, valamint az európai uniós tagország számos tudományos és gazdasági vezetője.

"Darmstadtban meg fogjuk vonni az eddigi informatikai politika mérlegét és még egyszer meg fogjuk vizsgálni az előző két csúcstalálkozó IT-stratégiai ajánlásait. Biztos vagyok abban, hogy idén is megmutathatjuk, hogy mennyire teljesítőképes a német információs és távközlési ipar és fejlesztési környezet. A gazdasági világválság miatt azonban nem elégedhetünk meg csak ennyivel. A mostani találkozónk egyik fő témája a szélessávú hálózatok bővítése és kiépítése. Emellett nagy hangsúlyt kap majd az energiahatékonyság és a klímavédelem. Az úgynevezett Green IT egy olyan piaci terület, amellyel kiemelten foglalkozunk a mostani csúcson és amelyhez be fogjuk mutatni az akciótervünket" - hangsúlyozta Michael Glos.

A rendezvényen összesen kilenc munkacsoportot hoznak létre, amelyek vezetői miniszterek és cégvezetők lesznek. Döntés született arról is, hogy az eddig Rheinland-Pfalz tartományban működő szélessávú igényfelmérést kiterjesztik egész Németországra. Az eredmények összesítése után létrehozandó nagy sávszélességű atlasz segíthet a cégeknek és a szakembereknek abban, hogy megtudják, melyik régióban mekkora az igény a szélessávú megoldásokra és az ott élők melyik technológiát részesítenék előnyben. Ezenkívül kiderülhet az is, hogy az adott település számára az összes jellemzője figyelembe vételével melyik technológia lenne a legmegfelelőbb, a leggazdaságosabb. A német gazdasági és technológiai minisztérium a program koordinálására külön honlapot is létrehozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!