Gyurkity Péter

Teljes tévésorozatok a YouTube oldalán

Az amerikai CBS tévécsatorna bátor lépésre szánta el magát: eddig bizonyos késő esti műsoraik egyes epizódjait merték feltenni a videómegosztó portálra, mostantól azonban teljes tévésorozatokat is kiválasztanak.

A CBS eddig is azon jogtulajdonosok közé tartozott, amely némileg barátságosabban viszonyult a Google által birtokolt portálhoz és annak felhasználóihoz. Ez természetesen konkrét megállapodásokban manifesztálódott, a csatorna és a keresőcég pedig a jövőben megosztja a bevételeket, amelyek az egyes felvételek előtt, alatt és után lefutó reklámokból származnak majd. Ez teszi lehetővé teljes televíziós sorozatok megjelenését az oldalon.Amíg ugyanis korábban olyan műsorokra kereshettünk rá az oldalon, mint a Late Late Show, mostantól kezdve komplett sorozatok is felbukkannak a YouTube CBS-csatornáján, mégpedig a nagy öregek közül. Példaként említenek olyan neveket, mint Beverly Hills 90210, StarTrek: The Original Series, The Young and the Restless, valamint a MacGyver. A kínálaton belül a teljes epizódok kapnak helyet, vagyis nem kell többé valamilyen online (fizetős) portálon, vagy akár az illegális fájlcserélő hálózatokon keresgélnünk azok után. Ennek persze ára van, ám ezúttal ezt nem mi felhasználók fizetjük meg.

A megállapodás eredményeként megjelenő költségeket ugyanis teljes mértékben az egyes epizódok előtt, alatt, valamint után megjelenő reklámokból fedezik, pontosabban a hirdetők által kifizetett összegekből. Ily módon az internetezők teljesen ingyen tekinthetik meg a tartalmakat, fizetniük egyáltalán nem kell, mindössze az időnként megjelenő reklámokat kell elviselniük, ami nem tűnik rossz üzletnek.

A megoldás egyelőre az észak-amerikai felhasználók számára elérhető - azt nem tudni, hogy a CBS és a Google tervezi-e ennek kiterjesztését az egyéb régiókra, ám nagyon valószínű, hogy mindez csak az első, kísérleti jellegű lépés volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kagemusha #9
  ez már tényleg idegesítő... mi talán nem rajongunk érte? ehh... inkább ne is közöljetek ilyen híreket, mert csak "felbosszantja" magát az ember rajta...
 • winnie #8
  épp ez az, hogy a hulu tele van régi klasszikusokkal, a youtube most ennek akar konkurenciát.

  mostani sorozatok már több éve azonnal felkerülnek a csatornák hoknlapjára, így az nem újdonság.
 • balage187 #7
  Jo dolog ez, habar nem teljesen ujdonsag. A hulu.com peldaul mar regota mukodik, ott orszagos adokon (FOX, NBC asszem) futo sorozatok vadonatuj reszei vannak fent. Habar regebbi reszek / mar nem futo sorozatok asszem nincsenek. Meg sajnos az is csak az USA-bol erheto el, de - elvileg - tervezik a kiterjesztest tobb orszagra.
  A South Park osszes resze is nezheto neten egyebkent (southparkstudios.com), szoval egyre tobben vallalkoznak arra, hogy felrakjak a sorikat. A South Park alatt is van reklam, de ha AdBlock Plus be van kapcsolva, akkor nem mutatja oket. :)

  Egyebkent nem tud valaki valami jo modszert arra, hogy engem is amerikaianak lassanak ezek az oldalak? Proxykat mar probaltam, de a publikusok nem mukodtek, rohadt lassuak voltak, etc. Sot mar ra is kerestem arra, hogy "how to watch hulu outside the usa", de akkor is csak valami netet lassito, completely useless progit talaltam, ami nem segitett.
 • Sanyix #6
  úh mekkgályver dezsírmá
 • mzprox #5
  not avaible in your country... oké, utolsó csepp most már tényleg költözök valami jobb helyre :/
 • hpteso #4
  szuper :D:D
 • Wittgen #3
  Ez már jól hangzik
 • Polllen #2
  Kezdésnek tökéletes. Legalább próbálkoznak.:)
 • FlyingV #1
  szimpatikus lépés, még ha kicsit régebbi sorozatokról is van szó!