Napi Online

Internetguru cégét vette meg a HP

A Hewlett-Packard szoftverágazata erősítése érdekében 1,6 milliárd dollárért megvásárolja az Opsware Inc. szoftverfejlesztőt.

A kiszemelt társaság nagyvállalatoknak kínál olyan programokat, amelyekkel automatizálhatják adatközpontjaik működését, megkönnyíthetik, felgyorsíthatják a legkülönbözőbb gyártók adatkezelő szoftvereinek együttműködését. Ezzel segítik a saját adatbázissal nem rendelkező, ezért a központi vállalati adatbázisra támaszkodó pc-k használóinak munkáját.

Az Opsware-nek 350 ügyfele van, köztük a JP Morgan Chase & Co. pénzügyi szolgáltató és a Target Corp. kiskereskedelmi lánc. A társaság az idei első negyedévben 10,6 millió dollár veszteséget könyvelt el, árbevétele azonban 29 százalékkal, 28,3 millió dollárra nőtt. Szakértők szerint a cég megvásárlásával a HP bővíteni tudja szoftverkínálatát és erősíti imázsát mint olyan nagyvállalatét, amely világszínvonalon foglalkozik hardverekkel, szoftverekkel és informatikai szolgáltatásokkal is.

A döntés stratégiai jelentőségét mutatja, hogy a szoftverágazat messze a leggyorsabban fejlődő divízió a HP kínálati portfóliójában. A társaság programok értékesítéséből származó árbevétele 58 százalékkal nőtt üzleti évének április 30-án végződött második negyedében, míg a tárolóeszközök, illetve a szerverek forgalma csak 8,3, a nyomtatóké pedig 6,5 százalékkal bővült. Az Opsware alapítója és elnöke, Marc Andreesen részt vett az első internetes böngésző, a Netscape kifejlesztésében, amelynek magasra ívelő karrierjét a Microsoft Windowsba beépített Explorer törte derékba. A szakember a felvásárlás ellenére nem kap végrehajtói feladatkörökkel járó vezetői posztot a Hewlett-Packardnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!