SG.hu

25 milliárd dollár a HP negyedéves árbevétele

A HP ma nyilvánosságra hozta 2007. január 31-én zárt első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 25,1 milliárd dollár nettó értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 11%-kal (az árfolyamhatást korrigálva 7%-kal) magasabb a 2006 első negyedévi értéknél.

"Nagyszerű első negyedévet zártunk. Javítottuk nyereséghányadunkat, és valamennyi divíziónál stabil forgalomnövekedést értünk el" - nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. "Rengeteg munka és lehetőség áll még előttünk. Meggyőződésem, hogy kellő fegyelmezettséggel az év hátralévő részében is magas pénzügyi megtérülést érhetünk el."

Régiónkénti megoszlásban az alábbiak szerint alakult a HP árbevétele 2006 és 2007 első negyedéve között. Észak- és Dél-Amerika: 6%-os növekedés 10,4 milliárd dollárra; EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika): 14%-os növekedés 10,7 milliárd dollárra; Ázsia és a csendes-óceáni térség: 15%-os növekedés 4,0 milliárd dollárra. Az árfolyamhatást korrigálva Észak- és Dél-Amerikában 6%-kal; az EMEA-régióban 7%-kal; Ázsiában és a csendes-óceáni térségben pedig 12%-kal növekedett az árbevétel.

A HP 24,5 milliárd dollár körüli árbevételre számít a 2007. pénzügyi év második negyedévében. A cég előrejelzése szerint a teljes 2007. pénzügyi év árbevétele 98 és 99 milliárd dollár között alakul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!