SG.hu

A HP vezeti az IT projekirányítás piacát

A Gartner szerint a HP az IT projektirányítási és portfóliókezelési megoldások piacvezető szállítója.

A Gartner ágazati elemzőcég a "Vezetők" szegmensébe sorolta a vállalatot az informatikai projektirányítási és portfóliókezelési (IT Project and Portfolio Management, PPM) piacról készített Magic Quadrant mátrixában. A Gartner azokat az alkalmazásokat tekinti a PPM piac részének, amelyek a Project Management Institute által meghatározott projektirányítási tudásbázis (Project Management Body of Knowledge) kilenc szakterületének többségét támogatják. A legfontosabb feltétel az erőforrás-, idő- és költséggazdálkodás integrált szemléletű megvalósítása.

A Gartner jelentése szerint a vezető szállítók "számos jellemzőnél elég magas pontszámot érnek el, mélyreható termékkínálattal rendelkeznek a fontos területeken, pl. a fejlett ütemezés, valamint az erőforrás- és a költséggazdálkodás teré valamint termékfejlesztésük gyakran holisztikus alapelveket követ - pl. IT szolgáltatásfelügyeleti és alkalmazáséletciklus-kezelési (ALM) eszközökkel oldják meg a folyamatok és döntések figyelését."

"Most, hogy már a nagyvállalatok is komoly jelentőséget tulajdonítanak a PPM-nek az IT-tervezés és irányítás hatékonyságának növelésében, valamennyi méretszegmens szereplői kezdik felismerni a PPM értékét" - állapítja meg a jelentés. "A portfóliókezelési, IT-szolgáltatási és ALM-funkciókat egyre inkább egyetlen átfogó IT-tervezési és -irányítási (ITPC) kínálat részeként pozicionálják."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!